Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Beşiktaş ve Galatasaray spor kulüplerini ziyaret etti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Murat Kurum’un “İstanbul için bir şans” olduğunu söyledi.
Murat Kurum, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe spor kulüplerini ziyaret etti. Kurum Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile bir araya geldi. İkili daha sonra kameralar karşısına geçti. Özbek, Kurum’un “İstanbul için bir şans” olduğunu söyledi.
İlk durak Beşiktaş
Kurum ilk başta Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne gitti. Kurum’u Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş Spor Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, yönetim kurulu üyeleri Burak Aslan, Yalçın Ayaydın ve beraberindeki heyet karşıladı.
Başkanın soyadını karıştırdı
Murat Kurum ve Hasan Arat görüştükten sonra kameraların karşısına geçti. Kurum, Arat’ın soyadını karıştırdı. Kurum, “Hasan Arat” diyeceğine, “Hasan At” dedi.
“İstanbul’u bir spor şehri yapacağız”
Yeni statlar, şehrin her yanına yayılan tesisler ve spor alanlarıyla İstanbul’u bir spor şehri haline getireceklerini söyleyen Kurum, “Hedefimiz belli. Biz istiyoruz ki yeni Metin-Ali-Feyyazlar doğsun. Yeni Sergen Yalçın’lar yetişsin. Ben, bu gençlerimizin sayısı arttıkça sporun kardeşlik, dostluk ve birleştirici ruhunun İstanbul’un her yerinde daha güçlü yaşanacağına inanıyorum” dedi.
İstanbul’da oynan futbol maçları sırasında yaşanan trafik sorununun çözümü için acil eylem planı çerçevesinde adımlar atılacağını belirten Kurum şöyle devam etti:
“Tabii ki trafik çilesi sadece taraftarımızın değil tüm İstanbulluların yaşamış olduğu bir durum. Trafik sorununun çözümüne ilişkin gerekli adımları hızlı bir şekilde acil eylem planları çerçevesinde atacağız. Beşiktaş taraftarı, maça gelen tüm kardeşlerimiz güven içerisinde huzur içerisinde ve zamanında maça yetişebilecekler. Yani gelip burada saatlerce beklemek zorunda kalmayacaklar. Buna ilişkin de projelerimiz var. İnşallah önümüzdeki süreçte detaylı bir şekilde açıklayacağız.”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
“İstanbul için bir şans”
Murat Kurum daha sonra Galatasaray Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile bir araya gelen Murat Kurum açıklama yaptı. Dursun Özbek, Murat Kurum için, “Şahsi kanaatim, Sayın Bakan’ın İstanbul için bir şans olduğunu, faaliyetlerini özellikle İstanbul’un ihtiyaçları çerçevesinde sürdüreceğinden son derece eminim” dedi.
Kurum’un deprem bölgesindeki çalışmalarına değinen Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek, “Murat Bey’in İstanbul’a bakış açısını biliyorum. 31 Mart seçimlerinin Türkiye ve İstanbul için hayırlı olmasını diler, Sayın Bakanıma başarılar dilerim” diye konuştu.
Kurum, ardından Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Kurum ile görüşen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç “Süper Kupa’nın deprem bölgesindeki şehirlerden birinde yapılmasını öneriyoruz” dedi. Kurum ise “Takipçisi ve destekçisi olacağız” yanıtını verdi.
Koç aynı zamanda yerel seçimleri hatırlattı, “Çetin bir seçim süreci başlıyor, güzel bir yarış olsun. Bakanımıza da bu yarışta başarılar diliyoruz” diye konuştu.
Kurum da İstanbul’u sporda marka şehir haline getirmek için yola çıktıklarını söyledi ve “Göreve geldiğimizde de takımlarımızla, kulüplerimizle çok daha güzel projeler yaparak; İstanbul’u sporda marka bir şehir haline getireceğiz. Bunu da takımlarımızla, kulüplerimizle, hep birlikte başaracağız” diye konuştu.