Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Tevhid” bayrağı açan İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy tahliye edildi

Filistin’e destek mitingi sonrası “Kelime – i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy tahliye edildi.

İstanbul’da 1 Ocak’ta düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir‘e yumruk atan Yıldız Teknik Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Ege Akersoy tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Akersoy hakkındaki soruşturmasını tamamladı.

İddianamede, Adli Tıp Kurumu raporuna göre, İsmail Aydemir’in yaralanmasının “mevcut tıbbi belgedeki arızasının kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığı, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu” kanaatinin bildirildiği kaydedildi.

İddianameyi kabul eden İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Akersoy’un tutukluluk tedbirinin ölçülü olmadığına karar verdi. Mahkeme kararında, “‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçuna yönelik eyleminin vasıf değiştirme ihtimali de göz önüne alınarak tahliyesine hükmedildi” denildi. Ege Akersoy’a yurtdışına çıkma yasağı konuldu.

Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 14 Şubat’ta yapılmasını kararlaştırdı.

Ne oldu?

Yeni yılın ilk günü, sabah saatlerinde Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu (STK) ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın öncülüğünde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün amacı, Kuzey Irak’ta Pençe – Kilit Harekâtı’nda 12 askerin şehit olmasını ve 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden İsrail saldırılarını kınamaktı.

İstanbul-Galata’daki yürüyüş sonrası “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e Ege Akersoy isimli genç saldırıda bulundu. Akersoy’un attığı yumruk sonucunda Aydemir’in burnunun kanadığı anlar sosyal medyaya düştü. Akersoy, olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.