Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolsonaro’nun aşı kartı sahteymiş

Aşı karşıtı olduğunu her fırsatta dile getiren eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında aşı kartındaki bilgilerde sahtecilik yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sona erdi. Bolsonaro’nun aşı kartında değişiklik yapıldığı tespit edildi.

Koronavirüs salgınının “küçük bir grip” olduğunu belirten ve aşı karşıtı olduğunu saklamayan eski eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun aşı kartındaki bilgilerde değişiklik yaptığı ortaya çıktı. Bolsonaro’nun aşı kartında Temmuz 2021’de Sao Paulo’daki bir sağlık merkezinde bir doz aşı olduğu görülmekte. Fakat yapılan soruşturmaya göre Bolsonaro, aşı olduğu belirtildiği günden bir gün önce şehirden ayrılmıştı.

Bolsonaro’ya aşı vurduğu öne sürülen hemşire ise iddiaları reddetti, artık o sağlık merkezinde çalışmadığını söyledi. Denetim Ofisi ise, Bolsonaro’nun olduğu aşının partisinin o tarihte mevcut olmadığı sonucuna vardı. Bolsonaro’ya uygulanması gereken diğer iki aşı dozu kaydının da soruşturmalar başlamadan önce kayıtlardan çıkarıldığı ve bunların da sahte olduğu belirtildi.

4 Mayıs 2023’de Bolsonaro’nun Brasilia’daki evi aşı soruşturması kapsamında federal polis tarafından basılmıştı. Bazı yardımcıları gözaltına alınmış ve Bolsonaro’nun cep telefonuna el konulmuştu. Bolsonaro, suçlamaları reddetmiş, aşı olduğunu asla söylemediğini ve aşı yaptırdığına dair belgeler de sunmadığını ifade etmişti.

Bolsonaro görev süresi boyunca koronavirüs salgınını küçümsedi, sosyal mesafeye gerek olmadığını söyledi. Birçok kez aşı olmadığını ve olmayacağını belirten Bolsonaro, aşılar hakkında komplo teorileri üretti. Koronavirüs aşısını AIDS ile ilişkilendirdi. Fakat kendisi de inanmadığı koronavirüse Temmuz 2020’de yakalandı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.