Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özel’den Erdoğan’ın “Özgür Efendi” hitabına yanıt: “Aylarca düşünüp de ‘efendi’ lakabını bulduysa, bu bizim efendiliğimizdendir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ile birlikte Çankaya Belediyesi’nin açılışına katıldı. Özel, göç alan kentlerin CHP yönetiminde olduğunu belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinde partisine oy verilmesi çağrısı yaptı. Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Özgür Efendi” hitabına, “Aylarca düşünüp de ‘efendi’ lakabını bulduysa, bu bizim efendiliğimizdendir” yanıtını verdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği Abidinpaşa Köşkü açılışına katıldı. 

“Göç alan kentler, CHP’nin yönetiminde”

Açılışta konuşma yapan Özgür Özel, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e 10 yıldır yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti. CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik yaptığını savunan Özel, şunları söyledi: 

“Göç alan kentler, ilçeler CHP yönetiminde. İnsanların göç edip ayrılmak istediği yerleri başkaları yönetiyor. Herkesi Çankaya’ya getirebilir, herkesi Yenimahalleli yapabilir miyiz? Herkes Karşıyaka, Kadıköy’de oturabilir mi? Olmaz. Ama 31 Mart seçimlerinde eğer CHP belediyelerine oy verirseniz, böyle halkçı belediye başkanları ve bu kadar hizmetler sizin beldenize, ilçenize, şehrinize gelebilir. Onun için de yapılması gereken CHP’nin belediyecilik anlayışına sahip olacak olan belediye başkanlarımıza Anadolu’nun dört bir yanında, 973 ilçe ve 81 ilde oy vermektir.”

“O kentler kısa zamanda CHP’nin yönettiği güzel kentlere benzeyecek”

CHP yönetiminde olmayan belediyelerin kazanıldığı takdirde diğer başkanların, yeni başkanlara deneyimlerini aktaracağını belirten Özel, “CHP’li olacak belediyeler mevcut başkanlarımızın deneyimlerinden yararlanacaklar. Kardeş belediye uygulamalarından yararlanacaklar. CHP’nin Avrupa’daki ve dünyadaki siyasi akrabalarının yönettiği kentlerle kardeş belediye olacaklar. O kentler çok kısa zamanda CHP’nin yönettiği bu güzel kentlere benzemeye başlayacak” diye konuştu. 

“Tesadüfi olmadı” 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 10 yıldır yaptığı hizmetlere değindi. Yeniden adaylık için başvuran Taşdelen, partisinin yönettiği ilçedeki oy artışına değindi:

Partimizin Türkiye’de en yüksek oy artışlarından biri Çankaya’da oldu. Tesadüfi olmadı. Doğumdan, ölüme halka giderek, ilkleri hayata geçirerek oldu. Yüzde 58 olan belediye oyumuzu önce 64’e sonra 74’e çıkarttık. 64’ten 74’e çıkış partimizin Türkiye geneli oyunu 0,6 arttırdı. Partimizin oyundan 20 puan fazla aldık. Millet İttifakı’nın tümünün oyunu aldık. Millet İttifakı’nın oyu yüzde 70. Biz nasıl 74 aldık? O yüzde 4 fazla da AK Partili ve MHP’li seçmenler. Çankaya’da sadece ideolojik olarak, AK Parti karşıtlığından değil vatandaş belediye hizmetlerinden memnun olduğu için de Çankaya’da bu oylara erişme imkanına sahip olduk.” 

Açılışın ardından, Özel, eski genel başkanlar ve belediye başkanları ile birlikte Abidinpaşa Köşkü’nü gezdi. 

“Önce emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkartsın”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel’e “Özgür Efendi” diyerek seslenmesinin sorulması üzerine Özel şu yanıtı verdi: 

“Aylarca düşünüp de ‘efendi’ lakabını bulduysa, bu bizim efendiliğimizdendir. Onun seviyesine inmem ama o bir şey söyleyecekse emeklilere bir şey söylesin. Önce şu 10 bin lirayı asgari ücret seviyesine çıkarsın, 17 bin 2 lira asgari ücret seviyesi en düşük emekli maaşı olsun ondan sonra kendisine cevap vereceğim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.