Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Djokovic’ten şaşırtıcı veda, Medvedev’den tarihi geri dönüş, Sabalenka seri peşinde: Avustralya Açık’ta finalistler belli oldu

2024’ün ilk Grand Slam’inde tek erkekler ve tek kadınlar finalistleri belli oldu. Avustralya’ya damga vuran olay şüphesiz, Dünya 1 numarası Novak Djokovic’in yarı finalde vedası oldu.

Tek Erkekler

İtalyan tenisçi Jannik Sinner, Djokovic’i 6-1, 6-2, 6-7 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek Avustralya Açık’ın dışına itti. 22 yaşındaki tenisçi, tarihin en çok Grand Slam kazanan ismi olan Djokovic’e servis bile kırdırmadı.

Sinner, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finaline çıktı.

Djokovic, Avustralya Açık’ta oynadığı son 33 maçı da kazanmıştı. Sırp tenisçinin 24 Grand Slam’i arasında en çok kazandığı Slam de 10 defa ile Avustralya Açık. Djokovic maçın ardından, “Oynadığım en kötü Grand Slam maçlarından biriydi” dedi.

Sinner’in rakibiyse oldukça büyük bir çekişmenin ardından belli oldu.

Daniil Medvedev ve Alexander Zverev’in karşı karşıya geldiği maçta Alman tenisçi Zverev ilk iki seti 7-5 ve 6-3’le kazandı. Ancak Rus tenisçi Medvedev pes etmedi ve sonraki iki seti de tie-break ile hanesine yazdırdı: 7-6 (7-4) ve 7-6 (7-5)

Tarih, son sette yazıldı. Son seti de 6-3 kazanan Dünya 3 numarası Medvedev adını finale yazdırdı. Kariyerinin ikinci Grand Slam’i için korta çıkacak.

Final maçı, Pazar günü Eurosport’ta ekrana gelecek.

Tek Kadınlar

Geçen yıl Avustralya Açık şampiyonu olarak kariyerinin ilk ve tek Grand Slam’ini kazanan Belaruslu tenisçi Aryna Sabalenka, bir kez daha finale adını yazdırdı. Sabalenka, genç yıldız Coco Gauff’u 7-6 ve 6-4’le mağlup ederek finale çıktı.

Sabalenka’nın finaldeki rakibiyse kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıkan 21 yaşındaki Zheng Qinwen oldu. Çinli tenisçi, Dayana Yastremska’yı 6-4 ve 6-4’le mağlup etti.

Final maçı, Cumartesi 11.30’da oynanacak ve Eurosport ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Editör: Mehmet Ali Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.