Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya Açık 2024’te heyecan sona erdi: Jannik Sinner’dan tarihi geri dönüş – Tek kadınlarda şampiyon Sabalenka 

Avustralya Açık’ta heyecan sona erdi. Merakla beklenen tek erkekler finalinde Jannik Sinner, tarihi bir geri dönüşe imza atarak Daniil Medvedev’i setlerde 3-2 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Tek kadınlarda ise şampiyon değişmedi. Aryna Sabalenka, Qinwen Zheng’i setlerde 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Jannik Sinner’dan müthiş geri dönüş

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık’ta heyecan sona erdi. Tek erkekler finalinde 3 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ile 4 numaralı seribaşı İtalyan Jannik Sinner kozlarını paylaştı. 

Novak Djokovic’i eleyerek adından söz ettirip finale çıkan Jannik Sinner, maça kötü başladı. Melbourne kentindeki Rod Laver Arena’da oynanan mücadelede Daniil Medvedev, ilk iki seti 6-3’lük skorlarla kazanarak 2-0 öne geçti.

Jannik Sinner, setlerde 2-0 yenik duruma düşmesinin ardından müthiş bir geri dönüşe imza attı. Üçüncü ve dördüncü seti 6-4’le alan Sinner, durumu 2-2 yapmayı başardı.

Dev finalde heyecan karar setine taşındı. Karar setinde momentumu arkasına alan Jannik Sinner, rakibine 6-3 üstünlük kurarak mutlu sona ulaştı. 22 yaşındaki İtalyan tenisçi böylelikle kariyerinin ilk grand slam’ini kazanmış oldu.

Jannik Sinner ayrıca Flavia Pennetta’nın 2015 ABD Açık zaferinden sonra Grand Slam kazanan ilk İtalyan oldu.

Aryna Sabalenka seriye bağladı

Avustralya Açık tek kadınlar finalinde 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka ile 12 numaralı seribaşı Quinwen Zheng karşı karşıya geldi. 

Belaruslu raket Aryna Sabalenka, Çinli Zheng karşısında hiç zorlanmadı. Sabalenka, 1 saat 16 dakika süren mücadelede rakibini 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenmeyi başardı. 

Belaruslu raket böylelikle Avustralya Açık’ta üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Set vermeden şampiyonluğa ulaşan Sabalenka, turnuvayı 2012 ve 2013’te kazanan Belaruslu Victoria Azarenka’dan bu yana Avustralya Açık’ta üst üste iki kez tek kadınlar zaferi yaşayan ilk tenisçi oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.