“Palalı Sabri” cinayetinde 8 şüpheliye gözaltı

Gezi olaylarında eylemcilere palayla saldırması nedeniyle “Palalı Sabri” olarak anılan Sabri Çelebi’nin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sekiz şüpheli gözaltına alındı.

Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre Sabri Çelebi cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında silahla ateş eden Çetin G.’nin de aralarında bulunduğu sekiz şüpheli gözaltına alındı.

Çelebi hafızalara Gezi olaylarında eylemcilere pala ile saldırmasıyla kazındı.

Çelebi, 1 Şubat’ta İstanbul-Beyoğlu’nda Talimhane’de gece saatlerinde uğradığı silah saldırı sonucu öldürüldü.

Otomobiliyle ilerleyen Çelebi, bir grup tarafından durduruldu. Çelebi ve gruptakiler arasında tartışma çıktı. Daha sonra gruptaki bir kişi Çelebi’ye ateş ettikten sonra kaçtı.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Ambulansla hastaneye götürülen Çelebi kurtarılamadı.