Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te çevreciler kazandı: SUV’lerin park ücreti saatlik üç katına çıkarıldı

Paris’te Sosyalist Parti üyesi ve Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun önerisiyle oylamaya sunulan SUV’lerin saatlik park ücretlerinin artırılmasına yönelik karar yüzde 54.55 evet oyuyla kabul edildi. Ekoloji aktivistlerine ve araştırmacılara göre SUV’ler daha fazla yakıt yakması nedeniyle çevre için zararlı.

Paris’te SUV’lerin şehir içinde park ücretlerinin artışı için yapılan seçimde karar, yüzde 54.55 evet oyuyla kabul edildi. Bu kararla birlikte SUV gibi ağırlığı yüksek olan araçların saatlik park ücreti üç katına çıkarılarak 18 euroya yükseltildi.

Bu öneri Sosyalist Parti üyesi ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından verildi. Hidalgo’ya göre SUV araçlar şehir içinde oldukça tehlikeli ve çevre için zararlı özelliklere sahip.

Paris merkezinde ikamet eden yaklaşık 1.3 milyon sakin, belediye önerilerinde oy kullanma hakkına sahip. Ancak alınan bu karar Paris merkezinde ikamet eden kişilerin hayatlarını çok etkilemiyor. Karar çoğunlukla Paris’in kenar mahallelerinden merkeze çalışmaya gelen ve araçlarını park etmeye çalışan Paris sakinlerini hedef alıyor.

Çevrecilere ve ekoloji aktivistlerine göre SUV’ler diğer araçlara göre daha fazla yakıt tükettiğinden çevre için tehlikeli. Bu kararla SUV’lerin kullanımının azaltılması öngörülüyor.

Hidalgo yaklaşık 10 yıldır Paris Belediye Başkanı. Belediye başkanlığı süresince Paris’in birçok sokağı ve bölgesi yayalaştırıldı. Aynı zamanda geçen nisanda Hidalgo, e-scooter’ların da Paris’te yasaklanması yönünde kararı oylamaya sundu ve kabul edildi. Ancak oylamaya Paris sakinlerinin yalnız yüzde sekizi katıldı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.