Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatay’da depremi anma töreninde Fahrettin Koca, Lütfü Savaş ve Özgür Özel yuhalandı, Volkan Demirel alkışlandı

Hatay-Antakya’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin birinci yıl dönümünde, binlerce kişi sessiz yürüyüşteydi. Saatler depremin meydana geldiği 4.17’yi gösterdiğinde anma töreni gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş alana geldiğinde “istifa” sloganlarıyla yuhalandı. Savaş’ı yeniden aday gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı Hataylılar protesto etti. Sessiz yürüyüşe katılan Hatay Teknik Direktörü Volkan Demirel ise alanda alkışlarla karşılandı.

Hatay- Antakya’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin birinci yıl dönümünde, binlerce kişi sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Depremin meydana geldiği 04.17’de Yunus Emre Parkı’nda bir araya gelenler karanfillerle, saygı duruşunda bulunarak depremde hayatını kaybedenleri andı. CHP’nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’a Hataylılar tepki gösterdi.

Hataylılar, Savaş’ı yuhalarken “İstifa et istifa“, “Lütfü istifa” sloganlarıyla tepki gösterdi. “Hesap var Lütfü”, “Deprem sabahı neredeydin!” diye bağıran o anları gazeteci Kazım Kızıl kaydetti. Savaş, protestoların ardından alandan ayrıldı.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Hatay’da anma törenindeydi.

Mevcut HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ve Fahrettin Koca’ya Hataylılardan tepki geldi. O anları BirGün’den gazeteci Uğur Şahin aktardı.

Fahrettin Koca, Hatay’da kendisine yapılan protestonun ardından sosyal medya platformu X’ten bir paylaşımda bulundu. Koca protestolar için, “anlayışla karşılanır ama vakti değil” dedi.

Koca, paylaşımında “Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil” dedi.

Volkan Demirel Hatay’da alkışlarla karşılandı

Hatay’daki anma törenine katılan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel alkışlarla karşılandı. Depremin ikinci günü ağlayarak yaptığı paylaşımla Hatay’daki yıkımı tüm Türkiye’ye duyurmayı başaran, bu sezon Hatayspor’u bırakmayarak kulübü ve şehri ayakta tutmaya çalışan Volkan Demirel, Hataylılar’dan yoğun ilgi gördü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.