Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’in esir aldığı Ezidi kadın 10 yıl sonra kurtarıldı

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) El Hol Kampı’nda başlattığı operasyonda Ezidi Soyırımı sırasında Şengal’den kaçırılan 24 yaşındaki Ezidi kadın kurtarıldı.

Suriye Demokratik Güçleri tarafından 5 Şubat Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki kadın, oğlu ve kızıyla birlikte kurtarıldı. Kurtarılan Ezidi kadın, IŞİD’in Ağustos 2014’te Şengal’de gerçekleştirdiği Ezidi Soykırımı sırasında kaçırılmıştı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) tarafından yayınlanan bir videoda kadın, kampa götürülmeden önce bir ailenin yanında kaldığını ve kendisine kimliğini açıklamamasının ya da Ezidi olduğunu söylememesinin söylendiğini belirtti. El Hol’de kaldığı süre boyunca sahte bir isim kullandığını anlatan kadın, “Hayatımı mahvettiler. Bir koyun gibi satıldım ve satın alındım. Tecavüze direnen kadınlar öldürülürdü” diye konuştu.

SDG’nin denetimindeki El Hol Kampı’nda büyük kısmı kadın ve çocuk olmak üzere 45 bini aşkın kişi yaşıyor. Bu kişilerin 21 bin 600’den fazlası Suriyeli, yaklaşık 17 bini ise Iraklı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.