Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lütfü Savaş’ın adaylığı çekilecek mi? CHP, PM ve aday tanıtım toplantısını erteledi

CHP’nin 8-9 Şubat’ta yapılması beklenen ve yerel seçim adaylarının belirleneceği Parti Meclisi Toplantısı Lütfü Savaş protestolarından sonra 12 Şubat’a ertelendi. 12 Şubat’ta yapılacağı duyurulan aday tanıtım töreni ise 18 Şubat’a ertelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyelerinin 8 ya da 9 Şubat’ta toplanarak yerel seçim adaylarını karar bağlaması bekleniyordu. CHP yetkilileri, adaylarını tanıtacağı etkinliği 18 Şubat’ta yapacağını duyurmuştu. Lütfü Savaş protestoları üzerine toplantının hafta sonuna sarkabileceği konuşuluyordu. Parti kaynaklarından aldığımız bilgiye göre PM toplantısı 12 Şubat’a aday tanıtım toplantısı ise 18 Şubat’a ertelendi. Ertelenen PM toplantısında Savaş’ın adaylığının gündem edilmesi bekleniyordu.

Hataylılar depremin yıldönümünde Savaş’ı tekrar protesto etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’da depremin olduğu saat: 04.17’de yapılan sessiz yürüyüşte bir aradaydı. Yürüyüş sırasında halk, Lütfü Savaş’ı protesto ederek depremin sonucunda yaşanan yıkımdan onun da sorumlu olduğunu ve tekrar aday gösterilmesinin istenmediğini işaret etti. Benzer tepkiler Savaş’ın adaylığı açıklandığında da gösterilmişti.

CHP’de tartışmalı aday Lütfü Savaş | Hatay’ın meslek odalarının temsilcilerine, hukukçularına ve halkına sorduk

Lütfü Savaş’ın adaylığı için anket çözümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 7 Şubat’ta TBMM’de yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin Hatay’daki protestolar ve Lütfü Özel’in adaylığı hakkındaki soru üzerine Özgür Özel’in Hatay’da eleştirilerle ilgili notlar aldığını kaydetmişti. Savaş’ın adaylığı ile ilgili yeniden anket yapılacağını açıklayan Başarır, “Adayla ilgili Hatay’ın genelinde bir sıkıntı varsa partinin yetkili kurulları bunu değerlendirecektir dedi. Savaş’ın adaylığı ilk açıklandığında da tepkilere anket sonuçlarıyla yanıt verilmişti.

Tartışmaların odağındaki isim Lütfü Savaş kimdir?

Lütfü Savaş: “Özgür Özel ile görüştüm adaylığım sürüyor”

Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından adaylığının sürdüğünü ve geri adım atmayacağını duyuran Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş 7 Şubat’ta basın açıklaması yaptı. Protestoları provokasyon olarak tanımlayan Savaş, Özgür Özel ile 6 Şubat Salı akşamı görüştüklerini, adaylığının devam ettiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.