Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (435): İliç’teki 25 milyon tonluk dev kütle siyanürlü mü?

Açık Oturum’un 435’nci bölümünde Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen çevre felaketinin boyutları, ihmaller ve çevredeki olası riskler ve tehlike ele alındı. Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde Liç yığınının kayması sonucu 25 milyon tonluk dev kütle Sabırlı Deresi’nin bulunduğu vadiyi doldurdu. 30-40 metre yüksekliğindeki siyanürlü toprak bir kilometre boyunca ilerledi. Kaymanın hala devam ettiği bölgede yaşananları Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Metalurji Mühendisi Cemalettin Küçük ve Bergama’daki altın arama faaliyetlerine karşı verdiği mücadeleyle bilinen dönemin Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.