Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (15 Şubat 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

İsrail-Hamas savaşının başlamasının ardından İngiltere’de antisemitist vakalar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. CST’ye göre 1984’ten bu yana İngiltere’deki antisemitist vakaların sayısı hiç bu kadar artmamıştı.

Son Kale İzmir’in haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir’in Karaburun ilçesinde, belediye başkan adayı olarak gösterilen Nurşen Balcı’nın yerine mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan getirildi. Balcı, “ithal aday” tartışmaları nedeniyle gündemdeydi.

Ünlü doğa ve çevre dergisi Nature’da yayımlanan bir araştırmaya göre Amazon Yağmur Ormanlarının yarısı, 2050’ye kadar yok olma sınırına erişecek. Eğer acil önlem alınamazsa ve eşik geçilirse Amazon Yağmur Ormanlarını kurtarmak için bir şans kalmayacak.

Türkiye ve Yunanistan, Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi’ne (ESSI) katılacak. Türkiye’nin ESSI’ya katılacak olması, NATO müttefikleriyle olan ilişkisini daha da güçlendireceği düşünülüyor.

Erzincan İliç’teki altın madeninde siyanürlü toprağın kaymasının ardından göçük altında kalan dokuz işçiden biri olan Kenan Öz’ün İliç Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Gürbüz’ün yeğeni olduğu öğrenildi. Belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre Kenan Öz, madende saha personeli olarak görevliydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.