Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı davası: Mücella Yapıcı, Hakan Altınay ve Yiğit Ekmekci hakkındaki adli kontrol tedbirleri kaldırıldı

Yargıtay’ın Gezi Parkı davasında ceza alan Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekci ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkındaki kararı bozmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davanın ilk duruşması tamamlandı. Mahkeme heyeti Yargıtay’ın kararına uyarak Altınay, Ekmekci ve Yapıcı hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekci ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl cezası kararını bozdu. Bozma kararının ardından Altınay, Ekmekci ve Yapıcı, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanıyor.

Mahkeme heyeti Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin beraat yönündeki bozma kararına uydu.

Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekci ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkındaki adli kontrol tedbirleri kaldırıldı.

MLSA’nın aktardığına göre mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, Gezi Parkı eylemlerinde çekilmiş mobese görüntü kaydının bulunup bulunmadığının sorulmasını istedi.

Ayrıca 2911 sayılı yasaya muhalefetten sanıklar hakkında açılmış bir soruşturma olup olmadığının da Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sorulmasına karar verildi.

Duruşma 22 Mayıs 2024, saat 11:10’a ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.