Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elazığ’da krom madeninde göçük: Tüm işçiler kurtarıldı, olayla ilgili inceleme başlatıldı

Elazığ’da bir krom maden ocağında meydana gelen göçük sonucu dört işçi toprak altında kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, toprak altında kalan tüm işçilerin kurtarıldığını açıkladı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan bir krom madeninde meydana gelen göçük sonucu dört işçi toprak altında kaldı. Olayın ardından bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman ilk açıklamasında toprak altında kalan iki işçinin kurtarıldığını ve işçilerden birinin hastaneye sevk edildiğini aktardı: “Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında iki işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar.”

AFAD’dan açıklama

Olayın hemen ardından AFAD’dan yapılan açıklamada, “Elazığ’ın Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre üç maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir maden işçisi kurtarılmış, iki vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor” denildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: “Tüm işçiler kurtarıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, toprak altında kalan tüm işçilerin kurtarıldığını açıkladı. Bakanlık, X hesabından yapılan paylaşımda, göçüğün Palu’ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiğini aktardı.

Madenin, Polay Madencilik’e ait olduğu ve ilk aşamada dört madencinin göçükten etkilendiğinin kaydedildiği paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.

Paylaşımda, “Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer üç işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.