Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan Başbakanı Modi, su altında dua etti

Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan’ın Başbakanı Narendra Modi, Hinduların kutsal saydığı Dwarka kentinde su altında hac yaptı. Dalış elbisesi giyen ve maske takan Modi’nin antik kentte gerçekleştirdiği dalışın görüntüleri viral oldu. Modi’nin X hesabından paylaştığı video 4,8 milyon görüntülendi.

Dini siyasete alet etmekle eleştirilen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, genel seçimler öncesinde Hindu Tanrısı Krişna’nın taktığına inanılan tavus kuşu tüylerini su altına dikti Modi’nin su altındaki haccında kendisine Hindistan Donanması personelleri de yardım etti.

Modi, bu anları kendi sosyal medya hesabından paylaştı. 4,8 milyon görüntülenmeye ulaşan 1 dakika 39 saniyelik videoda Modi, “Bu anlar hayatımın sonuna kadar benimle kalacak” dedi.

Dwarka’nın önemi nedir?

Dwarka, Hint mitolojisinde önemli bir yere sahip olan antik bir şehirdir. “Dwarka” kelimesi Sanskritçe kökenlidir ve “kapı” veya “geçit” anlamına gelir. Hindu mitolojisine göre, Krişna’nın yönettiği efsanevi bir şehirdir. Dwarka’nın tarihsel ve arkeolojik kanıtları, bugünkü Gujarat eyaletinin kıyılarında yer alır ve bu yerler, antik metinlerdeki Dwarka’nın bahsedildiği yer olarak kabul edilir. Bu antik yerleşim, Hindu inançlarına göre, Krişna’nın yaşadığı ve yönettiği bir kraliyet şehri olarak bilinir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.