Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Diyarbakır Büyükşehir Başkan adayı Bilden: “Kayyum benimsediğim bir yöntem olamaz, seçilerek başkan olmak isterim”

AKP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kayyum sisteminin zorunlu olduğunu ancak uygulamayı benimsemediğini ve seçimi kazanarak başkan olmak istediğini söyledi.

Seçim çalışmalarına devam eden AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Medyascope’a konuştu. 25 yıl önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanı olarak görev yaptığını, hiçbir zaman Diyarbakır’dan kopmadığını söyleyen Bilden, “Benim ailemin hepsi burada, fırsat buldukça şehre geldim. Malum ben uzun süre genel müdürlük yaptım, AFAD Başkanlığı yaptım. Bürokrasideki görevim nedeniyle Ankara’da kaldım. Adaylığım açıklandıktan sonra evimi Diyarbakır’a getirdim” dedi.

Diyarbakır’ın kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunları var

Diyarbakır’da kentsel dönüşüm yapılacağını söyleyen Bilden, “Malum deprem bölgesi burası, ciddi de bir deprem yaşadı. Onunla ilgili çok önemli projemiz var ve dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bağlar, Sur ve Huzurevleri bölgesinde kentsel dönüşüm yaparken bizim orada dikkat etmemiz gereken birkaç husus var: Hiç kimsenin hakkının kaybolmasına müsaade etmeyeceğim. Belediye olarak biz arsa üreteceğiz ve bu insanların çok daha ucuz bir şekilde tekrar konutlarına kavuşabilmelerini sağlayacak. Diyarbakır’ın ulaşımla ilgili çok önemli sorunu var. Onunla ilgili farklı projelerimiz var. Yeri gelince onları da konuşabiliriz” dedi.

“Aday olduğunuz yer ile bağınızın olması gerekir”

Bilden, bir adayın seçime girdiği yerle bağının olması gerektiğini vurgulayarak, “Ben Diyarbakır çocuğuyum. Burada doğdum, eğitimimi burada aldım. Ailem burada, dostlarım, arkadaşlarım… Düştüğüm sokak belli, oynadığım sokak belli. İnanın çocukluğumdan beri ‘Bir gün belediye başkanı olursam kendi ilimden olmam gerekir’ diye bir düşüncem vardı” dedi.

Bilden, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aday olduğum günden beri şehirle ilgili önemli projelerim var. Bu şehrin mutlaka iyi yönetilmesi gerekir. Bizim kurduğumuz ekip de iyi bir ekip. Merkezdeki dört ilçemizin belediye başkan adayları da çok iyi arkadaşlarımız. Onlarla beraber bir ekip olduk. Büyükşehri, merkez dört ilçeyi ve kalan 13 ilçeyi almak için yola çıktık. Elimizden gelen her türlü çabayı da sarf ediyoruz.”

“Kayyum gönülden benimsediğim bir yöntem olamaz”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçeleri iki dönemdir kayyum ile yönetiliyor. Kayyum uygulamasıyla ilgili ilgili soru üzerine Bilden, “Malum AK Parti’nin temel felsefesi, millet iradesinin üstünlüğüdür. Halk ne karar verirse, sandıktan ne sonuç çıkarsa büyük bir saygı duyarız. Biz halkın hizmetkârıyız. Halkın kararları her zaman başımızın üstündedir. O nedenle kayyum gönülden benimsediğim bir yöntem olamaz ancak kayyum sistemi, zorunlu bir sistem. Ben o konuya çok da girmek istemiyorum. Hepimizin bildiği sorunlar var. Halk beni seçerse kayyumu da sonlandırmış oluruz” dedi.

“Ben seçilerek belediye başkanı olmak istiyorum”

Bilden, kayyum sistemine alternatif olarak bazı kesimler tarafından dillendirilen Bağlar Formülü (birinciye mazbata verilmemesi, ikinci sıradaki adayın başkan yapılması) konusunda ise şunları söyledi:

“Ben seçilerek belediye başkanı olmak istiyorum. Ben hiçbir zaman böyle bir formülü düşünmedim. Bir yarışa girdim, o yarıştan birinci çıkarak belediye başkanı olmak istiyorum. Yaklaşık 40 gündür sahadayım. Çok ciddi bir teveccüh var. Projelerimi de peyderpey açıklıyorum ve birinci çıkarak seçileceğimden zerre kadar şüphem yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.