Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den yurttaşa “Altılı Masa” yanıtı: “Bize göre doğruydu, size göre yanlışmış, kazanamadık”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir esnafın “Başkanım Altılı Masa yanlış mıydı?” sorusu üzerine, “Bize göre doğruydu, size göre yanlışmış, kazanamadık” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. Akşener, bir esnafın “Rahat konuşabilir miyim?” sorusu üzerine “Hem de nasıl” yanıtını verdi. Bunun üzerine esnaf, “Başkanım Altılı Masa yanlış mıydı?” diye sordu. “Çok önemli bir soru” diyen Akşener şöyle yanıt verdi:

“Ben Altılı Masa’nın kurulmasına dair itirazları olan bir şahıs değildim. Masayı biz mi kurduk? Hayır. Davet aldık. O davete ‘hayır’ demeli miydik? ‘Evet’ diyerek arkadaşlarımla ortak fikirle oturduk fakat seçimlere giderken Erdoğan’a düşmanlık üzerinden yürümedik. Özgür Özel’e de düşmanlığım yok.”

“Bu seçimlere cesaret göstererek yalnız başımıza giriyoruz”

Akşener konuşmasının devamında şunları dedi:

“Yanlış doğru kısmına bir şey diyemeyeceğim. O sizin gözünüzde. Bize göre doğruydu, size göre yanlışmış ki biz kazanamadık. Asıl mevzu bu. Bu seçimlere ise çok büyük bir cesaret göstererek yalnız başımıza giriyoruz. Şimdi dün bu dükkanlara girdiğimde, masada otururken girdiğimde siz haşlıyordunuz. Bugün de ‘niye yalnız giriyorsunuz’ diye başkaları haşlıyor. ‘Ederimiz nedir’ tarttırmak zorundayız.”

Bir yurttaş, Akşener’i durdurarak, “Tebrik ederim sizi ayrıyeten.  Çıkarınızın peşinde koşmadınız o masayı dağıttınız ya. O bizi bölenlere fırsat vermediniz ya inşallah lider olursunuz” dedi. Akşener ise “Birisi de böyle bir laf ettiği zaman o da güzel. Allah razı olsun” diyerek yurttaşa teşekkür etti. Bunun üzerine yurttaş şunları söyledi: 

“Biz bizi biliriz, başkasını bilmeyiz. Bölücülere, fırsatçılara çıkarcılara fırsat vermeyelim. Yönetelim şu ülkemizde ne var paylaşılmayacak. Ben bu görüşteyim bu görüşte olanları da desteklerim.”

Tebrik eden yurttaşı televizyon kanalları verecek mi emin değilim”

Akşener ise 27 Şubat’ta Mamak’ta yaptığı bir esnaf ziyaretinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu desteklememeleri nedeniyle tepki gösteren kadını hatırlattı. Tüm televizyon kanallarının tepki gördüğünde görüntüyü verdiğini belirten Akşener, Altılı Masa’dan kalktığı için kendisini tebrik eden kadını hangi televizyon kanallarının yayımlayacağını merak ettiğini söyledi:

“Demin beni durduran hanımefendiyi bugün bakalım hangi televizyon kanalları verecek? Geçen defa konuşmalar oldu ya takip ettiniz. O hanımefendiyi bu akşama daha önceye olsaydı biraz bana kızarak konuşacaktı. Sonuç itibariyla başka kanallar verecekti. İlk defa bütün kanallar burada, bu kanallar verecek mi emin değilim, göreceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.