31 Mart yerel seçimlerine bir aydan az bir süre kaldı. Belediye başkanlarını seçeceğiz fakat bu seçimler, hiç yerel seçim gibi değil. Çünkü merkezi yönetim, tüm kontrolü elinde toplamak istiyor. Bu yüzden İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Murat Kurum arasında değil; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir yarış görüyoruz.
Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu bu ayki Siyasetname’de, yerinden yönetimlerin önemini, dünyada ve Türkiye’de güçlenen merkezileşme isteğini, Türkiye’deki kentlileşme sürecinin siyasete yansımalarını anlattı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.