Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da esrarın eğlence amaçlı kullanılması yasaklanacak

Tayland, bu yılın sonunda esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını yasaklayacak.

Tayland Sağlık Bakanı, bu yılın sonunda esrarın eğlence amaçlı kullanılmasının yasaklanacağını söyledi. Tayland’da esrar, sağlık amaçlı kullanılmaya devam edecek.

Tayland, 2018’de esrarın sağlık için kullanılmasına izin veren ilk Güneydoğu Asya ülkesi oldu. Aynı zamanda ülke, 2022’de de eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştırmıştı. O günden itibaren Tayland’da on binlerce esrar dükkanı açıldı.

Tahminlere göre Tayland’da esrar endüstrisi, gelecek yıl 1.2 milyar dolar değerine ulaşacaktı.

Esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını yasaklayacak yasa tasarısı, gelecek ay kabinede oylanacak. Eğer kabine, bu tasarıyı onaylarsa parlamento yıl sonuna kadar tasarıyı görüşecek ve oylayacak.

Tayland’da mayısta değişen hükümet, esrarın eğlence amaçlı kullanılmasını yasaklayacak tasarıyı parlamentoda geçirememişti. Hükümetin değişmesiyle birlikte yeni hükümet, ellerinde kalan geniş çaplı yasa tasarısı üzerine çalışıyordu.

Yasa tasarısına göre yasadışı biçimde esrar satan marketler kapatılacak. Ayrıca evde esrar yetiştirmek de suç sayılacak. Bunların yanında esrar ithalatı, ihracatı ve ticari kullanımı da yasaklanacak.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.