Formula 1’de 2024 sezonu başladı: İlk iki sıra Red Bull pilotlarının – Max Verstappen kaldığı yerden devam

Formula 1 2024 Dünya Şampiyonası’nın ilk yarışı, Bahreyn’deki 5 bin 412 kilometrelik Gulf Air Bahrain Grand Prix Pisti’nde, 57 tur olarak bugün (2 Mart Cumartesi) koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2024 sezonu Bahreyn’de başladı. Sakhir bölgesinde bulunan 5,4 kilometrelik Uluslararası Bahreyn Pisti’nde düzenlenen 2024 sezonunun ilk mücadelesi, 57 tur üzerinden yapıldı.

Yarışa “pole” pozisyonunda başlayan son üç yılın şampiyonu Verstappen, baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 1 saat 31 dakika 44.742 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirerek, sezonun ilk yarışından zaferle ayrıldı.

Meksikalı Sergio Perez, takım arkadaşının 22.457 saniye arkasında ikinci, Ferrari’den İspanyol Carlos Sainz ise liderin 25.110 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Charles Leclerc ve Carlos Sainz’ın pist üstündeki kapışması:

Max Verstappen’in Bahreyn GP’de damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 Bahreyn GP’de puan alan pilotlar:

https://twitter.com/F1/status/1763969081332408332

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Sezonun ikinci yarışı Suudi Arabistan Grand Prix’si 9 Mart tarihinde düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.