Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bisiklette bahar klasikleri başladı: Strade Bianche 2024’te Tadej Pogacar’ın zaferi

Yol bisikletinin önemli tek günlük yarışlarından Strade Bianche 2024 heyecanı geride kaldı. İtalya’nın Siena kentinde düzenlenen yarışın 18. edisyonunda UAE Team Emirates takımından 25 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar galip geldi. 2022’nin ardından Strade Bianche’de ikinci zaferini elde eden Pogacar, 2024 takvim yılına da galibiyetle başladı.

İtalya’nın Siena kentinde düzenlenen 215 kilometre uzunluğunda ve 15 çakıl taşlı sektöre sahip Strade Bianche 2024’ü, UAE Team Emirates takımından 25 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar kazandı. Finişe 81 kilometre kala yaptığı solo atak ile oldukça rahat bir şekilde galibiyete giden Pogacar, 2022’nin ardından Strade Bianche’de ikinci kez galip gelirken, 2024 takvim yılında da ilk yarışından zaferle ayrılmış oldu. 5 saat 19 dakika 45 saniyelik derecesiyle ilk sırayı elde eden Pogacar’ın ardından, Lidl-Trek takımından 32 yaşındaki Letonyalı Tom Skujins 2:44’lük farkla ikinci sırayı alırken, Lotto Dstny takımından 24 yaşındaki Belçikalı Maxim van Gils ise 2:47’lik farkla üçüncü oldu.

Strade Bianche 2024’ün profili:

Tadej Pogacar’ın zafere gittiği anlar:

Strade Bianche 2024’te podyum böyle şekillendi:

Strade Bianche 2024’ün özeti:

Strade Bianche Donne’de zafer Lotte Kopecky’nin

Bu yıl 10. kez koşulan 137 kilometre uzunluğundaki Strade Bianche Donne’de ise SD Worx takımından 28 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Lotte Kopecky galip geldi. 2022’nin ardından 3 saat 55 dakika 43 saniyelik derecesiyle ikinci zaferini kazanan Kopecky’nin ardından, Lidl-Trek takımından 32 yaşındaki İtalyan Elisa Longo Borghini 4 saniyelik farkla ikinci sırayı alırken, SD Worx takımından 27 yaşındaki Hollandalı Demi Vollering 26 saniye farkla üçüncü oldu.

Strade Bianche Donne’nin profili:

Loote Kopecky’nin zafere gittiği anlar:

Podyum ise böyle şekillendi:

Strade Bianche Donne’nin özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.