Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anket: ABD’lilerin yüzde 73’ü Biden’ı yaşlı buluyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) New York Times ve Siena College tarafından yapılan son ankete göre, ülkedeki seçmenlerin yüzde 73’ü Başkan Joe Biden’ın etkili bir başkan olmak için çok yaşlı olduğu görüşünde. Anket sonuçları, 81 yaşındaki Biden’ın zihinsel yeterliliğine ilişkin endişelerin yayıldığını gösteriyor.

Ankete katılan ve 2020’de Joe Biden’a oy verenlerin yüzde 61’i Biden’ın yaşının kendisini ikinci dönemde “etkisiz” bir başkan yapacağını düşünüyor. Yüzde 35’i ise bu görüşe kısmen katılıyor. 1 Mart Cuma günü açıklanan anketin sonuçları, Biden’ın yaşı ve gafları yüzünden eleştiri yağmuruna tutulduğu sırada geldi ve seçim kampanyasına vurulan son darbe oldu.

81 yaşındaki Biden, göreve yeniden seçilmek isteyen en yaşlı başkan fakat muhtemel rakibi Donald Trump ile arasında dört yaş fark var. Trump da 77 yaşında. Anket sonuçları, Biden için çanların çaldığının göstergesi. Çünkü Biden’a destek gerilerken, Trump’a olan destek ise arttı. Ankete katılan katılımcıların yüzde 47’si “Biden’ın görevini yürütme biçimini kesinlikle onaylamadığını” belirtiyor. Aynı zamanda katılımcıların üçte ikisi ise “ABD’nin kötü yöne doğru ilerlediğini” düşünüyor.

Biden ile karşılaştırıldığında kayıtlı seçmenlerin yüzde 42’si Trump’ın etkili bir başkan olmak için çok yaşlı olduğu görüşünde.

Geçen ay Bloomberg ve Morning Consult tarafından yayımlanan anketteki bulgu da benzerdi. Ankete göre Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Kuzey Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin gibi önemli eyaletlerdeki seçmenlerin yüzde 82’si Biden’ın çok yaşlı olduğuna inanıyordu.

“Hafızam iyidir”

Özel danışman Robert Hur, Biden hakkında hazırladığı kapsamlı raporda dikkat çeken iddialarda bulunmuştu. Biden’ın başkan yardımcılığını bırakırken gizli belgeleri evine götürdüğünü iddia eden Hur, aynı zamanda ABD Başkanı’nın hafızasının yerinde olmadığını belirtmişti. Basın açıklamasında konuşan Biden ise hafızasının gayet yerinde olduğunu söylemişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.