Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris-Nice 2024’te ilk etabın galibi Olav Kooij – Tirrene-Adriatico 2024 başlıyor

Yol bisikletinin en prestijli haftalık yarışlarından Paris-Nice 2024’te ilk etap heyecanı geride kaldı. Sprint finişine sahne olan açılış etabın da Visma-Lease a Bike takımından 22 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Olav Kooij galip geldi. Tur bugün (4 Mart) koşulacak, 177.6 kilometre uzunluğundaki Thoiry-Montargis ikinci etabın ile devam edecek. Bu yıl 59. edisyonu koşulacak Tirreno-Adriatico ise bugün 10 kilometrelik bireysel zamana karşı açılış etabı ile başlıyor.

Yol bisikletinin en prestijli haftalık yarışlarından Paris-Nice’in 82. edisyonu dün (3 Mart) koşulan ilk etap ile başladı. 157.7 kilometre uzunluğundaki Les Mureaux-Les Mureaux açılış etabını Visma-Lease a Bike takımından 22 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Olav Kooij kazandı. Sprint finişiyle galibiyete giden Kooij’un ardından Lidl-Trek takımından 28 yaşındaki Danimarkalı Mads Pedersen ikinci sırayı alırken, Groupama-FDJ takımından 21 yaşındaki Yeni Zelandalı Laurence Pithie üçüncü oldu.

Olav Kooij’un zafere gittiği anlar:

Olav Kooij etap galibiyetinin yanı sıra genel klasman, sprint ve gençler klasmanında da ilk sıraya yükselirken, tırmanış klasmanında ise EF Education-Easypost takımından Alman bisikletçi Jonas Rutsch ilk sıraya yerleşti. 

İlk etabın profili:

Yarışın genel klasman iddialıları Remco Evenepoel, Primoz Roglic, Joao Almedia, Carlos Rodriguez, Aleksandr Vlasov ve Pello Bilbao gibi isimler ise zaman kaybetmedi.

İlk etabın özeti:

Tur bugün yine sprint finişiyle sona ermesi muhtemel Thoiry-Montargis arasında koşulacak 177.6 kilometre uzunluğundaki ikinci etap ile devam edecek.

İkinci etabın profili:

İtalya’da ise bir diğer önemli haftalık yarış Tirreno-Adriatico bugün başlıyor

Yol bisikletinde bir diğer önemli haftalık yarış olan Tirreno-Adriatico ise bugün başlıyor. Bu yıl 59. edisyonu koşulacak turun açılış etabı Lido di Camaiore’de koşulacak 10 kilometrelik bireysel zamana karşı mücadelesine sahne olacak. 

İlk etabın profili:

Tirreno-Adriatico’da gözler son iki yılın Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Jonas Vingegaard’ın üzerinde olacak. Vingegaard’ın genel klasmandaki en önemli rakipleri ise Ben O’Connor, Jai Hindley, Enric Mas, Juan Ayuso, Romain Bardet, Guillaume Martin ve Damiano Caruso gibi isimler olacak. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.