AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Şile’de halka seslendi. Kurum, “Gazze’ye yardım fotoğraflarını gösteriyorlar. Hani Gazze’nin, Kudüs’ün bağımsızlığı için mücadele edenler teröristti? Madem öyle; siz niye teröristlere yardım ediyorsunuz?” dedi.
AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum Şile’de Kızılcaköy Köy Konağı ve MHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenlerine katıldı. Burada konuşan Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gazze’ye gönderilmek üzere beş yardım TIR’ını Kızılay’a göndermesiyle ilgili konuştu.
Kurum, “Gazze’ye yapacağımız yardımlar için ‘Bu yardımları niye yapıyorsunuz?’ dediler ama bir taraftan da telaşlandılar. Bugün Gazze’ye yardım fotoğraflarını gösteriyorlar. Hani Gazze’nin, Kudüs’ün bağımsızlığı için mücadele edenler teröristti? Madem öyle; siz niye teröristlere yardım ediyorsunuz?” dedi.
- Murat Kurum, “Biz kazanırsak Gazze’deki mazlumlar sevinecek” demişti, İmamoğlu Gazze’ye beş yardım TIR’ı gönderdi
“Bu halkın istemediği ne varsa, hemen gittin çadırı oraya kurdun”
Kurum, mevcut yönetimin İstanbulluların talep ettiği hizmetleri yerine getirmediğini söyledi. Kurum, “İnsanlar ‘Çevre temiz olsun, altyapı, su ve kanalizasyon doğru işlesin’ dedi, işletemedin. Kaynakların doğru kullanılmasını istedi, çarçur ettin. En çok da ne istedi biliyor musunuz? Afetlere hazırlık istedi, güvenli yuva istedi, yapmadın, üretmedin, sunmadın ama bu halkın istemediği ne varsa, hemen gittin çadırı oraya kurdun” dedi.
Kurum, mevcut yönetimin algı belediyeciliği yaptığını dile getirdi, “Komediyi hep birlikte izleyip göreceğiz. Hakikaten bu adamlar var ya, siyasetin konusu değil, karikatürü olurlar. Bunlar yalan söyleyip, eser üretemedikleri gibi, bir de bizim İstanbul’a kazandıracağımız eserleri eleştiriyorlar” diye konuştu.
Konuşmasında 1 Nisan’dan itibaren Şile için projelerini de hayata geçirmeye başlayacağını vurgulayan Kurum, şöyle dedi:
“Üretimi, üreticilerimizi, çiftçilerimizi sonuna kadar destekleyeceğiz. Tematik köyler yapacağız. Şile’mizde; çalışan annelerimizin gözü evlatları için arkada kalmasın diye, kreşler yapacağız. Şile’mizin gençleri kendi işlerini kursunlar diye, onlara paylaşımlı ofisler yapacağız; dev bir kültür ve sanat merkezi kazandıracağız.”
“Ben bu kibir abidesine söz bulamıyorum”
Kurum, BEYSEM’de kadınlarla da bir araya geldi. Kurum, İmamoğlu’nun ev kadınlarını küçük gördüğünü öne sürdü, “Ben bu kibir abidesine artık söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu abideyi size havale ediyorum. Bu değer bilmez, had bilmez CHP’li adaya 31 Mart’ta ev kadınları gereken cevabı sandıkta verecek. Onları ev kadınlarımız süresiz tatile gönderecek” dedi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
“Yeniden İstanbul” hedefiyle yollara çıktıklarını vurgulayan Kurum, kadınların işgücüne katılımını destekleyeceklerini ve İstanbul’umuzun sorunlarını çözmek için durmadan çalışacaklarını belirtti, “Ya milletin kaynaklarını çarçur edenleri ya da İstanbul’a 365 milyar lira yatırım yapanları seçeceğiz” diye konuştu.