Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Burhanettin Bulut’tan “parti içi muhalefet” yanıtı: “Muhalefet değil, memlekete kötülük yapıyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partide aday belirleme sürecinde yeniden aday gösterilmeyen isimlerin “fevri davrandığını” belirtti. “Hatalarını 1 Nisan’da fark edecekler” diyen Bulut, kurultaydan sonra parti içerisinde “muhalif kanat” oluştuğunun belirtilmesi üzerine, “Farklı fikirleri ifade edenler trolleşmiş durumda. Bu parti içi muhalefet değil, parti içi kötülük. Bunu CHP’ye değil, memlekete yapıyorlar” diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Meryem Gül Çiftci Binici ve Volkan Demir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri kampanyalarına ilişkin bilgi veren Bulut, CHP yönetimindeki 11 büyükşehiri korumaya çalıştıklarını, Bursa, Manisa, Kırıkkale, Malatya, Balıkesir ilaveleriyle daha fazla il kazanmayı hedeflediklerini söyledi. 

“Farklı fikirleri ifade edenler trolleşmiş durumda”

Bulut, CHP 38. Olağan Kurultayı’nın ardından parti içi tartışmaların arttığı, yerel seçim sonrasında CHP’nin üç-dört ayrı gruba ayrılacağı, başarı sağlanmazsa bazı isimlerin yeni parti kuracağı iddialarını yanıtladı:

“Kurultay süreçlerinden sonra bu tür tartışmalar olur. Bugün de benzer bir şekilde farklı fikirler ifade edenler var. Farklı fikirleri ifade edenler neredeyse trolleşmiş durumdalar. Parti içi muhalefet faydalı olabilir, yapabileceğiniz yanlışlarda engelleyebilir ama şu anda hele de seçim dönemine girilmiş bir süreçte bazı arkadaşların yaptığı parti içi muhalefet değil, parti içi kötülük. Bu kötülüğü CHP’ye değil, memlekete yapıyorlar. Bunun kimseye faydası yok.” 

“İtibarlarını bu parti üzerinden aldılar”

Aday belirleme sürecinde yeniden aday gösterilmeyen ve bağımsız ya da başka partilerden aday olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile diyalogların sürüp sürmemesi yönündeki soruya ise Bulut şu yanıtı verdi:

Bu arkadaşlarımızın hemen hemen hepsi çok fevri bu adaylaşma sürecine girdi. Birçok arkadaşımız artık son dönemlerine gelmiş arkadaşlarımızdı. Partili cumhurbaşkanlığı sistemi bunu sağladı. İnsanlar bulundukları koltukları kendi koltukları olarak görmeye başladı. Siyaset böyle bir şey değil. Bu arkadaşların yaptıkları hataları 1 Nisan’da fark edeceklerini düşünüyorum. İtibar çok önemlidir. Arkadaşlarımızın çoğu itibarlarını, bu parti üzerinden almışlardır. Israrla aday olmaya devam ederlerse yazık, finalleri kötü olacak, istedikleri oyu alamayacaklar.”

Lütfü Savaş, reklam filminde olmayacak

Hatay’da yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş’ın reklam filmlerinde yer alıp almayacağı yönündeki soruya Gül Çiftci Binici cevap verdi:

“Arsuz, Samandağ ve Defne belediyelerindeki yönetimi koruruz, endişe taşımıyoruz. İskenderun ve Antakya’da güçlü adaylarımız var. Hatay’a ilişkin ilçe düzeyinde bir kayıptan bahsedemeyiz. Büyükşehir düzeyinde ise sizlerle birlikte göreceğiz, izliyoruz, ölçtürüyoruz. Lütfü Savaş reklam filminde oynamadı. Deprem bölgesinde siyaset üretmekten ziyade yeni bir yaşam kurma, kurulan yaşamın da destekçisi olma planı içerisindeyiz. Lütfü Savaş müzikli bir siyasi çalışma yapmak istemiyor. İkinci, üçüncü reklam filminde yüksek ihtimal görmeyeceksiniz. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da müzikli bir seçim çalışması şu aşamada söz konusu olmayacak.”

“Mini mitingler yapılacak”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sahada olmaya devam edecek. Miting programına yönelik soruyu yanıtlayan Gül Çiftci Binici, “Bazı illerde kapalı toplantılar, iftarlar olacak. Bazı yerlerde mini mitingler olacak. Büyük miting fikrimiz yok. Seçmeni toplamaktansa seçmenin ayağına gitmek daha doğru geliyor” diye konuştu. 

CHP, yedi ilde sandık görevlisi bulunduramayacak

CHP, 2023 seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak yaparak aday çıkarmadığı Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş, Yozgat’ta sandık görevlisi ismi veremedi. Seçim Mevzuatı’nın Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a göre son milletvekili genel seçiminde, ilçede en çok oy almış olan beş parti ve seçime katılan partiler sandık görevlisi verebiliyor. CHP, seçimlere katılamadığı için bu yedi ilde 2028 Genel Seçimleri’nde de sandık görevlisi bulunduramayacak. Binici, bu illerde barolar, sivil toplum kuruluşları ve diğer siyasi partilerle yapılan temaslarla bilgi akışı alacaklarını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.