Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan’ın öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti: “Adil yargılama için mücadele etmeye devam edeceğiz”

Berkin Elvan’ın öldürülmesinin 10’ncu yılında Elvan ailesi yayımladıkları videolarla Berkin’i andı. Aile, “Berkin’in katillerinin adil bir şekilde yargılanması için hesap sormaya devam edeceğiz” dedi.

Berkin Elvan’ın öldürülmesinin 10’ncu yılı. Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 10’ncu yılında mezarı başında anıldı. Elvan ailesi, yayımladıkları videolarla Berkin’i andı ve adalet arayışlarının süreceğini söyledi.

Anne Gülsüm Elvan, acıyı hâlâ yaşadıklarını dile getirdi, “Halen adalet mücadelesi devam ediyor. Biz adalet ararken adaletsizliğe uğradık, biz yargılanıyoruz. Olsun, onun için de mücadele edeceğiz. Hiçbir zaman bırakmayacağım, mücadele etmeye devam edeceğim. Oğlumu özlüyorum, onun için mücadele edeceğim” dedi.

Baba Sami Elvan da Berkin’i savunan avukatların cezaevinde olduğunu hatırlattı: “Bir an önce avukatlarımızın serbest kalmasını, özgürlüğüne kavuşmasını, katilin de en ağır şekilde yargılanmasını talep ediyoruz. Tek isteğimiz bu.”

“Berkin’in kokusuna hasretiz”

Abla Gamze Elvan ise Berkin’in katillerinin cezasının çekmek için hapse girmediğini vurguladı ve adil yargılama için mücadele edeceklerini söyledi. Gamze Elvan, şöyle devam etti:

“Bugün Berkin’in sesini duyacağız, çok özlediğimiz sesini duyacağız. Kokusunu belki koklayamayacağız ama o mahcup mahcup bakan gözleriyle birlikte olacağız. Sizler de akşam saat 8’de bizimle birlikte olursanız çok mutlu oluruz.”

Abla Özge Elvan da 10 yıldır evlerinin sessiz olduğunu söyledi, “Berkin’in kokusuna hasretiz. Berkin’in gülüşüne hasretiz, Berkin’in oyunbazlığına hasretiz, her şeyine hasretiz. Berkin mezun olamadı ama bugün akşam saat 8’de Berkin’in kısacık hikâyesini anlatacağız sizlere. Şimdiden herkese desteği için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Sanık Fatih Dalgalı’nın cezası hâlâ onanmadı

5 Ocak 1999’da doğan Berkin Elvan, Haziran 2013’te başlayan Gezi protestoları sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralandı, aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitirdi. Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesine neden olduğuna hükmedilen polis memuru Fatih Dalgalı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dalgalı’nın “kasten öldürme suçunu işlediğinin sabit olduğuna” hükmedildi. Ancak Dalgalı tutuklanmadı, hakkında yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandı. Sanık Dalgalı, cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.