Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftalık World-Tour yarışlarında Visma-Lease a Bike üstünlüğü: Paris-Nice’te Jorgenson, Tirreno-Adriatico’da Vingegaard şampiyon

Yol bisikletinin en prestijli haftalık turlarından Paris-Nice ve Tirreno-Adriatico 2024 heyecanı geride kaldı. Paris-Nice’in bu yıl koşulan 82. edisyonunda Visma-Lease a Bike takımından Matteo Jorgenson  genel klasman şampiyonu olurken, Tirreno-Adriatico’nun 59. edisyonunda ise yine Visma Lease a Bike’tan Jonas Vingegaard genel klasman şampiyonluğuna ulaştı.

Paris-Nice 2024

Yol bisikletinin 8 etaplık haftalık World-Tour yarışı Paris-Nice 2024’te Visma Lease a Bike takımından 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı bisikletçi Matteo Jorgenson genel klasman şampiyonu oldu. 2023 Umman Turu genel klasman şampiyonluğunun ardından ikinci kez genel klasman şampiyonluğu elde eden Jorgenson, kariyerinde ilk kez de bir World-Tour yarışında genel klasman şampiyonluğuna ulaştı.

Altıncı etapta Mattias Skjelmose ve Brandon McNulty ile birlikte yaptığı kaçışla, turun favori ismi Remco Evenepoel’a karşı zaman farkı yaratan Jorgenson, son etapta da Remco’nun ataklarına karşı cevap verebilen tek isim olarak, genel klasman şampiyonluğunu elde etti. Remco Evenepoel ise son etapta galip gelmesine rağmen, genel klasmanda 30 saniyelik farkla ikinci sırada kaldı. Son güne genel klasmanda lider giren UAE Team Emirates’ten Brandon McNulty ise final etabında geride kalarak, 1:47’lik farkla genel klasman üçüncülüğünü elde etti.

Paris-Nice 2024’te genel klasman podyumu böyle şekillendi:

Remco Evenepoel’ün ataklarına rağmen Jorgenson’un şampiyonluğa ulaştığı sekizinci etabın özeti:

Matteo Jorgenson genel klasman şampiyonluğunun yanı sıra gençler klasmanında da ilk sırayı alarak beyaz mayonun sahibi oldu. Remco Evenepoel ise genel klasman ikinciliği ile birlikte, Dağların Kralı ve Sprint klasmanlarında ilk sırayı alarak puantiyeli ve yeşil mayonun sahibi oldu.

Paris-Nice 2024’ün klasman şampiyonları:

Genel klasman şampiyonu Matteo Jorgenson:

Dağların Kralı ve Sprint klasmanı şampiyonu Evenepoel:

Tirreno-Adriatico 2024

Bu yıl 59. edisyonu koşulan 7 etaplık haftalık World-Tour yarışı Tirreno-Adriatico’da ise yine Visma-Lease a Bike takımından 27 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Jonas Vingegaard şampiyon oldu. Genel klasmanda belirleyici olması beklenen dağlık beşinci ve altıncı etaplarda oldukça dominant bir şekilde galip gelen Vingegaard, genel klasman şampiyonluğunu büyük farkla elde etti. Tirreno-Adriatico’da ilk şampiyonluğunu elde eden Danimarkalı yıldız, Gran Camino’nun ardından 2024 yılında ikinci genel klasman şampiyonluğuna uzandı.

Vingegaard’ın genel klasmanda büyük fark yarattığı beşinci ve altıncı etapların özetleri:

Vingegaard’ın ardından UAE Team Emirates takımından 21 yaşındaki İspanyol bisikletçi Juan Ayuso 1:24’lük farkla ikinci sırayı alırken, Bora-Hansgrohe takımından 27 yaşındaki Avustralyalı Jai Hindley 1:52’lik farkla üçüncü oldu.

Tirreno-Adriatico 2024’te genel klasman podyumu böyle şekillendi:

Jonas Vingegaard genel klasmanın yanı sıra Dağların Kralı klasmanında da şampiyonluğa uzanarak yeşil mayonun da sahibi oldu. Sprint klasmanında ise nefes kesen son etapta aldığı zaferle birlikte  Lidl-Trek takımından 23 yaşındaki İtalyan bisikletçi Jonathan Milan ilk sıraya yükselip siklamen mayoyu elde ederken, gençler klasmanında da ilk sırayı alan Juan Ayuso beyaz mayonun sahibi oldu.

Tirreno-Adriatico 2024’ün klasman şampiyonları:

Jonathan Milan’ın zafere gittiği son etabın özeti:

Visma-Lease a Bike aynı günde hem Paris-Nice hem de Tirreno-Adriatico’da şampiyonluğa ulaşarak tarihe geçti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.