Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD başkanlık seçimi: Biden ve Trump aday olmak için gerekli delege sayısına ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 5-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek başkanlık yarışında artık adaylar kesin: Bir kez daha Joe Biden ile Donald Trump yarışı izleyeceğiz. Biden ve Trump, aday olmak için Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti’de yeterli delege sayısına ulaştı.

İki partide de bir süredir önseçim süreci devam ediyor ve her iki isim de rakipsiz görülüyordu. Önseçimlerin tamamlanması ve sonuçların ardından mevcut başkan Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, partilerinde yeterli delege sayısına ulaştı. Partiler adaylarını resmen yaz aylarında gösterecek olsa da artık şunu biliyoruz: Bir kez daha Trump ve Biden yarışı izleyeceğiz.

2020’de iki adayın münazarası meydanlarda yayınlanmıştı.

“Onur duyuyorum”

Biden (81), sonuçların kesinleşmesinin ardından dün yaptığı açıklamada, “Trump her zamankinden büyük bir tehdit oluştururken yeniden aday gösterilmekten onur duyuyorum” dedi.

Ülkede yaşanan bazı ekonomik sıkıntılardan bahseden Biden, demokrasinin de tehdit altında olduğunu savundu.

Biden, “Amerikan halkının geleceğe ilerlemek için bizi tercih edeceğine inanıyorum” dedi.

Trump (77) seçim kampanyasını ise sınır güvenliği ve göçmenler üzerine inşa ediyor. Diğer vaatleri ise şunlar: suçla mücadele, Ulusal enerji üretimini artırma, ithalat vergisini yükseltme, Ukrayna’daki savaşı bitirme.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.