Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anıtsal Klasikler başlıyor: Milan-Sanremo 2024’e doğru | Tadej Pogacar ilk, Mathieu van der Poel üst üste ikinci şampiyonluk için yarışacak

Yol bisikletinin Anıtsal Klasik adı verilen beş en eski ve en prestijli tek günlük yarışlarından, takvim sırasına göre ilki olan Milano-Sanremo yarın (16 Mart) koşulacak. Bu yıl 115. edisyonu koşulacak yarışta en büyük favori olarak gösterilen Tadej Pogacar’a karşı bir diğer favori ve son şampiyon Mathieu van der Poel ünvanını elinde tutmaya çalışacak. 

Yol bisikletinin Anıtsal Klasik adı verilen beş en eski ve en prestijli tek günlük yarışlarından, takvim sırası göre ilki Milano-Sanremo 2024 edisyonu ile 16 Mart Cumartesi günü koşulacak. Bu yıl 288 kilometrelik parkuru ile 115. edisyonu koşulacak yarış, Pavia’dan start alarak Sanremo’da sona erecek. Türkiye saati ile 11:50’de başlayacak yarış Eurosport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Yarışın en büyük favorisi olarak gösterilen UAE Team Emirates’in 25 yaşındaki Sloven süper yıldızı Tadej Pogacar, dördüncü kez katıldığı yarışta ilk zaferini arayacak. Daha önce katıldığı üç yarışta 2020’de 12., 2022’de beşinci ve 2023’te de dördüncü sırada kalan Pogacar, iki kez Il Lombardia, birer kez de Ronde van Vlaanderen ve Liege-Bastogne-Liege zaferlerinin ardından Milano-Sanremo’da kariyerine yeni bir Anıtsal Klasik zaferini eklemeyi planlıyor. Bu sezon katıldığı tek yarış olan Strade Bianche’de 80 kilometre kala yaptığı solo atakla ile zafere giden Tadej, Milano-Sanremo’ya oldukça iyi durumda geliyor.

Tadej Pogacar’ın Strade Bianche zaferinin özeti:

Alpecin-Deceuninck takımından geçtiğimiz yılın şampiyonu 29 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Mathieu van der Poel ise Pogacar’a karşı ünvanını korumaya çalışacak. Son şampiyon, 2024 takvim yılındaki ilk kez Milano-Sanremo’da sahneye çıkacak. 2023 yılında Milano-Sanremo dışında Anıtsal Klasiklerden Paris-Roubaix’de de şampiyonluğu ulaşan Mathieu, 2022 ve 2020 yıllarında Ronde van Vlaanderen’de ilk sırayı alan isim olmuştu. 

Milano-Sanremo 2023’ün özeti:

Öte yandan sezonun ilk bölümünde aldığı galibiyetlerle oldukça formda gözüken Lidl-Trek takımından Danimarkalı Mads Pedersen de geçtiğimiz yıl altıncı sırada kaldığı Milano-Sanremo’da kariyerinin ilk Anıtsal Klasik zaferi için mücadele edecek. Ayrıca geçtiğimiz yılın ikincisi Filippo Ganna, 2022 Milano-Sanremo şampiyonu Matej Mohoric ile sezonun formda sprinterleri Jasper Philipsen, Jonathan Milan ve Olav Kooij da şampiyonluk için ön plana çıkan isimler olarak yer alıyor. 

Milano-Sanremo 2024’ün profili:

Eurosport spikerleri Sarper Günsal ve Berkem Ceylan’ın Milano-Sanremo 2024’ü değerlendirdiği videomuza buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.