Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Ali Sirmen hayatını kaybetti

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Ali Sirmen 84 yaşında hayatını kaybetti.

Ali Sirmen, bir süredir İstanbul’da bir hastanede tedavi görüyordu.

Aynı zamanda hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu da olan Sirmen, Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay’ın torunuydu.

Sirmen’in cenaze programına ilişkin bilgi ise henüz paylaşılmadı.

Ali Sirmen kimdir?

Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sirmen, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam Gazetesinde başladı. Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde köşe yazıları yazdı.1972 yılında kurulan Barış Derneği’nin kuruluşunda yer aldı. İkinci Bahar televizyon dizisinde Antepli bir komiseri, Cumhuriyet adlı filmde ise, Cumhuriyet Gazetesi kurucusu olan Yunus Nadi Abalıoğlu’nu canlandırdı. SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz isimli programını, Cem TV’de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi isimli tartışma programını sundu.

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Son olarak Cumhuriyet Gazetesinde yazıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.