Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Brezilya lideri Bolsonaro: “Yargılanmaktan korkmuyorum”

Brezilya federal polisi, 8 Ocak 2023’teki darbe girişimini kimin organize ve finanse ettiğini araştırıyor. Eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun darbe girişiminde işbirliği yapmaya çalıştığının ortaya çıkmasının ardından, “Yargılanmaktan korkmuyorum” dedi.

Brezilya’da polis 2022 yılı sonunda darbe girişimi planladıkları iddiasıyla eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun yardımcıları hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Bolsonaro’nun üç eski yardımcısı ve siyasi partisinin genel başkanı tutuklandı. Polis, solcu lider Luiz Inácio Lula da Silva’ya karşı seçim kaybeden Bolsonaro’yu söz konusu başarısız komplo girişimine liderlik etmekle suçluyor.

Bolsonaro, ekim ayında düzenlenecek yerel seçimlerde belediye başkanlığına adaylığını desteklemek üzere Rio de Janeiro’da düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde soruşturma hakkında konuşan Bolsonaro, “Yargıçlar tarafsız olduğu sürece herhangi bir yargı kararından korkmuyorum” dedi.

Bolsonaro, Lula hükümeti tarafından “zulüm” gördüğünü de öne sürdü.

Bolsonaro, seçim yenilgisini kabul etmeyerek ülkede bir darbe planladığı yönündeki iddiaları reddediyor. Yüksek Seçim Kurulu, başkan olarak gücünü kötüye kullandığı ve ülkenin seçim sistemini defalarca eleştirdiği için Bolsonaro’yu 8 yıl seçimlere girmekten men etmişti. Bolsonaro, Yüksek Mahkeme tarafından yargılanma ve tutuklanma ihtimaliyle karşı karşıya.

Bolsonaro, tüm bu yaşananlara rağmen siyasette devam etmeye istekli.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.