Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göksel Göksu: “Seçimlere 2-3 gün kala emekliye zam yapılırsa, oyların yönü değişir”

31 Mart Yerel Seçimleri için son düzlüğe girdik, seçimlere sadece 11 gün kaldı. İstanbul’da yarış kıyasıya sürüyor ve adayların argümanları üç ana başlıkta toplanmış diyebiliriz: Kanal İstanbul, metro ve ekonomik kriz. Peki seçmene hangi adayın vaatleri daha inandırıcı geliyor? Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu ile değerlendirdik.

Editör: Aliye Altınışık

İstanbul’da seçimlerin Kanal İstanbul, metro savaşları ve geçim sıkıntısı üzerinden yürüdüğüne dikkat çeken Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu, Kanal İstanbul ve ekonomik kriz başlıklarının İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun hanesine artı puan olarak yaradığını düşünüyor. Metro konusunda da İBB ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında kıyasıya bir yarış sürdüğünü anlatan Göksu, “Her iki tarafın argümanlarını kendi sağır odaları duyuyor ve dinliyor. Seçim yaklaştıkça İstanbul’da meydan çok kızıştı. 2-3 günde bir bir bakıyoruz İmamoğlu bir metro açmış, 2-3 gün sonra bakıyorsunuz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açmış. Eğer bunlar hayata geçiyorsa, biz İstanbullular yaşadık” dedi.

Kanal İstanbul konusunda iktidar kanadından gelen çelişkili açıklamaları siyaseten değerlendirdiğimizi fakat bu konunun seçmenin oy tercihinde bir etkisi olmadığını söyleyen Göksu’ya göre asıl önemli konu ekonomi. Göksu, “Ekonomik kriz sandığa yansıyacak mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ekonomik krizin mayıs seçimlerine kıyasla daha da derinleştiğini gözlemlemek mümkün. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kesin bir dille emeklilere zam yapılmayacağını çünkü bütçenin buna elvermediğini söyledi. Eğer zam yapılmayacaksa, ben sonuçların mayıstan farklı olacağını düşünüyorum. Fakat Erdoğan’ın da bunu bizim kadar gördüğünü ve bu noktayı pas geçeceğine ihtimal vermiyorum. Seçimlere 2-3 gün kala emekliye bir zam haberi gelsin oyların yönü pat diye değişir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.