Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prens William sessizliğini bozdu: “Kate’in de burada olup söylediklerinizi duyması lazım”

Birleşik Krallık tahtının veliahtı Galler Prensi William, eşi Galler Prensesi Kate Middleton ve kendisi hakkında sosyal medyada gündem olan komplo teorilerinden sonra ilk defa eşinden bahsetti.

Birleşik Krallık tahtının veliahtı Galler Prensi William, 19 Mart Salı günü İngiltere’nin kuzeyindeki Sheffield şehrini ziyaret etti. Ziyaretin amacı, şehirde evsizlikle mücadele alanında yapılan yeni yatırımları incelemekti.

Uzun süredir eşi Kate Middleton hakkında sosyal medyada dönen spekülasyon ve komplo teorilerinin ardından William oldukça rahat bir şekilde ziyaretini tamamladı. Sheffield’eki çalışanlarla ve gönüllülerle sohbet edip şakalaşan William, özellikle evsizler ve çocukluk hakkında bir sohbette eşinden bahsetti.

Willim, evsizlik ve erken çocukluk hakkındaki sohbet sırasında “Şimdi eşimin gündemine giriyoruz. Onun da burada olup söylenenleri duyması lazım” dedi.

Evsizlik ve erken çocukluk üzerine yatırımlar, Middleton’ın önemli projeleri arasında yer alıyor.

Ancak William, eşi ve kendisi hakkında ortaya atılan komplo teorileri hakkında hiçbir yorum yapmadı.

Sun gazetesi, 18 Mart Pazartesi günü uzun süredir ortada görünmeyen Kate Middleton’ın eşiyle birlikte alışveriş yaptığını gösteren bir video yayınladı. O sırada ortada olan bir yurttaş tarafından çekilen video ile birlikte Kate, noelden beri ilk defa kamuoyu tarafından görülüyor.

Ancak videoda Kate’in görülmesi yine de tartışmaları bitirmiş değil.

Ne olmuştu?

17 Ocak’ta geçirdiği karın ameliyatı ve akabinde peşi sıra yayımlanan açıklamalar, Kensington Sarayı’nın 10 Mart’ta Anneler Günü vesilesiyle paylaşılan fakat üzerinde “oynanan” fotoğraf, Kate’den hâlâ ses çıkmaması bazı komplo teorilerini beraberinde getirmişti.

Tüm bu komplo teorileri ve dezenformasyon içeren bilgiler dolaşıma sokuldu, hatta öyle ki “Kate”, “Charles” ve “İngiltere”, Türkiye’de Trend Topic (TT) listesine girdi. Kate hakkında 210 bin, Charles hakkında 130 bin paylaşım yapılmıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.