Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YEREL SEÇİM 2024: Erdal Beşikçioğlu’yla bir gün | Kazanacak mı? Projeleri nedir?

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu’nun seçim çalışmalarına eşlik ettik. Etimesgut’ta yurttaşların sosyalleşme alanı ve ulaşıma dair taleplerini sorduğumuz Beşikçioğlu, projelerini anlatarak, “Biz de kendi içimizde yapacağımız kültür aktiviteleriyle bu ilçeye bir dinamizm getireceğiz” dedi. 

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu’nun Eryaman’da esnaf ziyaretine Medyascope olarak eşlik ettik. 

Beşikçioğlu, Eryaman 4. Etap Çarşı’ya girdiği anda kalabalık etrafını sardı. Bir yurttaş, koluna Behzat Ç karakterlerinden yaptırdığı dövmeyi gösterdi. Yurttaşa, “Sana ne diyeyim ben. Dövme efsane olmuş” diyen Beşikçioğlu, kameramıza  “Şurası çok önemli” diyerek dövmeyi gösterdi, “Allah akıl fikir versin” diye ekledi.

O esnada başka bir yurttaş elinde telefonuyla, sandığa gitmeyen babasının Beşikçioğlu ile konuşmasını istedi. Sandığa gitmek istemeyen seçmene “Candan Bey sandığa gitmeyecekmişsiniz öyle duydum ben” diye seslenen Beşikçioğlu, “Sabah gelirim el ele gideriz o sandığa. Öyle yok” diyerek sandığa gitme çağrısında bulundu, 1 Nisan’dan sonra seçilirse geçeceği başkanlık makamına çağırdı. 

Rakibinin seçim ofisine ziyaret

Esnaf ziyaretinden önce yeniden aday gösterilen MHP’li mevcut başkan Enver Demirel’in seçim ofisine giren Beşikçioğlu, rakibi için çalışan ilçe örgütüne selam verdi, başarılar diledi. 

Bir terzi dükkanına giren Beşikçioğlu, dikiş makinelerine baktı ve tercihinin hangisi olduğunu “Juki mi Brother mı” diyerek terziye sordu. Beşikçioğlu, “Kostümleri dikmek için hep terzi atölyesindeydim. Terzi atölyelerinin muhabbetleri en sıcak muhabbetlerdir” diyerek de dükkanlarda fazla vakit geçirdiğinin altını çizdi. 

“Bir amaca kitlendik, gece gündüz çalışıyoruz”

Gezisinin ortasında sorularımızı yanıtlayan Beşikçioğlu, seçimlere sayılı günler kala anketlerdeki duruma ilişkin “Anketlere ben bakmıyorum. Bana söylemeyin diyorum arkadaşlara” dedi ve ekledi:

“Bir amaca kitlendik. O amaç doğrultusunda elimizden geldiğince gece gündüz çalışmaya, tanımaya, kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu konuda da bir yol aldığımızı görüyoruz. İnsanların bizimle karşılaşmaları, onların gülen yüzleri bizi mutlu eden faktörler.”

“Özgür Özel özlenen siyasetçi profilinden bahsetti”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Etimesgut’ta yaptığı halk buluşmasında Beşikçioğlu’na yönelik “Ona bakınca ben elbette bir Ankara sevdalısı görüyorum. Ona bakınca ben suçlulara göz açtırmayan, geceleyin hepimiz rahat uyusun diye canını ortaya koyan bir iradenin temsilcisini, kahraman Türk Polisi’ni görüyorum” demişti. Tartışılan görüntülerin ardından Beşikçioğlu,Özel’in sözleri karşısında ne hissettiği yönündeki sorumuzu yanıtladı:

“Ben Sayın Genel Başkanımızın ne dediğini anlamıştım. Siyasette bazı cümleleri alırsınız, mıncıklarsınız. Mıncıklayınca başka bir yere çekebilme şansınız çok yüksek. Özgür Bey orada Vali’deki özlenen bir siyasetçi profilinden bahsetti. Behzat Ç’de de adalet vurgusunu belirtmeye çalıştı. Bunların hepsini ben anladım. Cümlelerin içerisinden kesip bölünce tuhaf, garip söylenceler çıkıyor. Bu adalet duygusuyla, halkın yanındaki siyasetçi pozisyonuyla bütün halkımıza anlatan kişinin sahada bunlarla birebir gerçek bir manada, aynı yapı içerisinde hareket edeceğini belirtmeye çalıştı. Valla ben anladım.” 

“Devrim gerçekleştireceğiz”

Etimesgut’ta yaşayan yurttaşların sosyalleşme alanı ve ulaşıma dair şikayetlerini sorduğumuzda ise Beşikçioğlu, “Burada bir devrim gerçekleştireceğiz. Gerçek manada sosyokültürel bir devrim olacak bu” dedi. Eğitim seviyesi yüksek olan ilçenin henüz tiyatro ile tanışmadığını belirterek, “Biz de kendi içimizde yapacağımız kültür aktiviteleriyle bu ilçeye bir dinamizm getireceğiz” diye konuştu. 

“Atıl binalarda doğru planlama yapılacak”

Beşikçioğlu ilçeye ilişkin projelerini şu sözlerle anlattı: 

“80-90 kilometre yol yapıyor vatandaşlarımız. Bunların hepsini ilçenin içerisine getireceğiz. Birçok binamız, kültür merkezimiz var. Bazıları kullanılmıyor. Atıl kalmış durumda. Biz doğru bir planlama ile hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”

Beşikçioğlu’ndan “İkisini de yapabilirim” mesajı

Belediye başkanlığı ve oyunculuğu aynı anda yapıp yapamadığı yönündeki eleştirilere ikisine de ayıracak vakit olduğu cevabını veren Beşikçioğlu, “Bir kez bile tiyatroya gitmemiş insanların neyle karşılaşacaklarını bilmemeleri çok normal. Bir tiyatro eserinin, seyirciyle buluşması 70 dakika sürüyor, bir sabah sporu kadar bir vakit alıyor” sözlerini kullandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.