Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katalonya Bisiklet Turu’na Tadej Pogacar damgası | Bahar klasiklerinden Gent-Wevelgem’in galibi Mads Pedersen

Yol bisikletinin haftalık World-Tour yarışlarından Katalonya Bisiklet Turu’nun 103. edisyonunda UAE Team Emirates takımından Tadej Pogacar genel klasman şampiyonu oldu. Bahar klasiklerinden Gent-Wevelgem’in 86. baskısında ise Lidl-Trek takımından Mads Pedersen galip geldi.

Katalonya Bisiklet Turu’nda Tadej Pogacar üstünlüğü

İspanya’nın Katalonya bölgesinde düzenlenen haftalık yol bisikleti yarışı Katalonya Bisiklet Turu’nun 103. edisyonu geride kaldı. Yedi etaplık yarışa damgasını vuran UAE Team Emirates’ten 25 yaşındaki Sloven yıldız Tadej Pogacar, dört etap galibiyeti ile birlikte, genel klasman, sprint klasmanı ve dağların kralı klasmanında da şampiyonluğunu elde etti. İkinci, üçüncü ve altıncı etaplarda elde ettiği farklı zaferlerle genel klasmanda rakiplerine büyük üstünlük kuran Tadej, sprint finişiyle biten yedinci ve son etapta da galip gelerek, 2024 Katalonya Bisiklet Turu’na damgasını vurdu. 

Yedinci etabın özeti:

Tadej Pogacar’ın oldukça rahat şekilde galibiyete gittiği altıncı etabın özeti:

Pogacar’ın yoğun yağmur altında galip geldiği ikinci etabın özeti:

Üçüncü etabın özeti:

Tadej Pogacar’ın ardından Soudal Quick-Step takımından 34 yaşındaki İspanyol bisikletçi Mikel Landa 3:41’lik farkla genel klasman ikinciliğini alırken, Ineos Grenadiers ekibinden 27 yaşındaki Kolombiyalı Egan Bernal 5:03’lük farkla üçüncü oldu. 

Genel klasmanda podyum ise böyle şekillendi:

Genel klasmanın yanısıra sprint ve tırmanış klasmanlarında da şampiyonluğa ulaşan Pogacar, mayoları kimseye bırakmadı:

Gençler klasmanında ise Groupama-FDJ takımından 20 yaşındaki Fransız Lenny Martinez şampiyonluğu elde etti:

Genel klasmanda ilk 10 sıra ise böyle şekillendi:

Gent-Wevelgem 2024’de zafer Mads Pedersen’in

Bahar klasiklerinden tek günlük yol bisikleti yarışı Gent-Wevelgem 2024’te’ ise Lidl-Trek takımından 28 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen galip geldi. Bu yıl 253.1 kilometrelik parkurda 86.’sı koşulan yarışta Mathieu van der Poel ile girdiği büyük düelloda galip gelen Pedersen, 2024 takvim yılındaki dokuzuncu zaferini elde etti. Danimarkalı bisikletçi 2020 yılının ardından Gent-Wevelgem’de ikinci kez ilk sırayı elde etti. Pedersen’in ardından Alpecin-Deceuninck takımından 29 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Mathieu van der Poel ikinci sırayı alırken, Bora-Hansgrohe takımından 25 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jordi Meeus 16 saniyelik farkla üçüncü oldu. 

Gent-Wevelgem 2024’te podyum:

Gent-Wevelgem 2024’ün özeti:

İlk 10 sıra ise böyle şekillendi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.