Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk “Valentino Rossi”: Toprak Razgatlıoğlu harikalar yaratıyor

2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda sezonun ikinci ayağı İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenirken Toprak Razgatlıoğlu, Superpole yarışını son virajdaki atağıyla kazanmayı başardı.

27 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, üst üste 2. zaferini elde etti. Son virajda rakibini içeriden müthiş bir atakla geçerek efsane Valentino Rossi’yi anımsatan Toprak, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Barcelona’da da mutlu sona ulaştı. 

Bu zaferle Toprak kariyerinin 41. yarış galibiyetini elde etti.

Barcelona’daki Superpole yarışında alınan sonuçların ardından Bulega 67 puanla liderliğini korurken, Toprak aldığı art arda iki zaferle 55 puanla ikinci sıraya yükseldi. Öte yandan Toprak’ın zaferiyle beraber BMW de 11 yıl sonra Superbike Dünya Şampiyonası’nda podyumun en üst basamağında yer aldı.

Toprak Razgatlıoğlu, yarış sonunda yaptığı açıklamada “Takımımla gurur duyuyorum. Hep birlikte, sonunda kazandık. Barselona’da hiç kazanamamıştım ve bu benim hayalimdi. Artık biz de buradayız” ifadelerini kullandı.

Valentino Rossi ve Toprak Razgatlıoğlu’nun benzer geçişi:

Topra Razgatlıoğlu’nun sıcağı sıcağına Bautista değerlendirmesi:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.