Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalı”

Kürt siyasetinden öne çıkan isimlerin çözüm sürecinde muhatap olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu çağrılara Diyarbakır Meydanı’nda yaptığı mitingde olumlu cevap vermedi. Teröre mesafe koyan herkesle oturup konuşacaklarını söyleyen Erdoğan, “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Diyarbakır mitinginde konuştu. Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana’nın çözüm sürecinde “muhatap” olarak kendisini göstermesi üzerine gözler burada yapacağı konuşmaya çevrildi. 

“Biz zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kâmil herkesle oturur konuşuruz” diyen Erdoğan, DEM Partili isimlerin çağrısına ise olumlu cevap vermedi. Erdoğan, “Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” dedi. 

“Siyaset diyalogla çözüm bulmak için yapılır”

Siyasetin millete hizmet etmek ve ülkenin sorunlarına diyalog yoluyla çözüm bulmak için yapıldığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: 

“Biz zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kâmil herkesle oturur konuşuruz. Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz. Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz. Kendi ülkesi ve milleti için dertlenen herkesle oturur konuşuruz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına saygı duyan herkesle oturur konuşuruz. Ülkenin kazanımlarıyla gururlanacak, sevinçleriyle övünecek, kayıplarıyla üzülecek herkesle oturur konuşuruz.”

“Türkiye’ye 40 yıl boyunca bedel ödetildi”

Erdoğan, “Türkiye’ye 40 yıl boyunca terörle bedel ödetildi. Bir 40 yıl daha buna tahammülümüz yok” dedi.

Yaşanan ortak acıların ardından terör tehdidini bertaraf ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Sadece güvenlik açısından değil diğer tüm boyutlarıyla tamamen kurtarma vaktidir. Bunun için ipleri başkalarının elinde olmayan, kirli çıkar ilişkilerinin içinde kaybolup gitmemiş herkesle oturur konuşuruz” şeklinde konuştu.

Listesini terör örgütünün belirlediği parti olmaz”

“Elbette herkesle her şeyi konuşmaya varız ancak kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” diyen Erdoğan DEM Parti’yi hedef alarak şunları dedi:

“Milletvekili listesini, belediye başkan adayını listesini, meclis üyesi listesini, genel merkez yönetimini listesini terör örgütünün belirlediği parti olmaz.  Bunları belirleyecek olan emekleri ve oylarıyla partiyi var eden yaşatan tabanıdır, seçmenidir.”

Erdoğan, “Kürt kardeşlerimizi bu çarpık siyasetin mezesi haline getirmek için sahneledikleri oyunu ibretle takip ediyorum” diye konuştu.

“CHP’yi utanmadan Kürtlere umut diye pazarlıyorlar”

“Son 21 yılda attığımız her demokratik adımı engellemek için karşımıza dikilen CHP’yi utanmadan Kürt kardeşlerimize umut diye pazarlıyorlar” diyen Erdoğan tek parti dönemini hatırlatarak CHP’nin Kürt seçmene dayatıldığını söyledi: 

“Bu coğrafyaya yakın zamanda gördüğü en büyük acıları yaşatan tek parti faşisti CHP’yi allayıp pullayıp size dayatıyorlar. Bunların hangi çıkarların temsilcisi olduğunu anlatmaya, bavullar dolusu para görüntüleri herhalde yeterlidir. 

İstanbul’da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa hepsini getirip Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlarla artık gidilecek bir yol kalmadığına inanıyorum. İnşallah 31 Mart Kürt kardeşlerimizin tüm tasallutlardan kurtulup özgür iradeleriyle kendilerinin ve şehirlerinin geleceğine karar verecekleri bir dönüm noktası olacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.