Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anıtsal Klasiklerden Ronde van Vlaanderen 108. edisyonu ile 31 Mart Pazar günü koşulacak

Yol bisikletinin Anıtsal Klasikler adı verilen en prestijli ve en eski tek günlük beş yarışından, takvim sırasına göre ikincisi Ronde van Vlaanderen 31 Mart Pazar günü koşulacak. Bu yıl 108.’si koşulacak yarışta gözler Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen, Mads Pedersen, Matteo Jorgenson ve Matej Mohoric’in üzerinde olacak.

Yol bisikletinin Anıtsal Klasikler adı verilen en prestijli ve en eski tek günlük yarışlarından Ronde van Vlaanderen’in 108. baskısı 31 Mart Pazar günü koşulacak. 270.8 kilometre parkurda koşulacak Ronde van Vlaanderen 2024 Türkiye saati ile 10.45’te başlayacak ve Eurosport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Ronde van Vlaanderen 2024’ün profili:

Bu yıl son şampiyon Tadej Pogacar’ın yarışa katılmaması ve Wout van Aert’ın Dwars door Vlaanderen’de geçirdiği sakatlık sonrasında yer alamayacak olması sebebiyle, Ronde van Vlaanderen 2024’ün en önemli favorisi olarak Alpecin-Deceuninck takımının 29 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Mathieu van der Poel ön plana çıkıyor. 2020 ve 2022 yıllarında Ronde’de galibiyete uzanan Mathieu, geçtiğimiz hafta E3 Saxo Classic’te galibiyet ve Gent-Wevelgem’de de ikinciliği elde ederek, gayet iyi forma sahip olduğunu gösterdi. 

MDVP’nin galip geldiği Ronde van Vlaanderen 2022’nin özeti:

MDVP’nin yanı sıra takım arkadaşı Belçikalı sprinter Jasper Philipsen de galibiyetin önemli adayları arasında yer alıyor. Bu sezon Milano-Sanremo ve Brugge-De Panne yarışlarında galibiyeti elde eden Philipsen, yarışın sprinte kalması durumunda şüphesiz en büyük favori olacak. Ayrıca bu sezon elde ettiği dokuz galibiyetle oldukça formda bir sezon geçen Lidl-Trek takımından Danimarkalı Mads Pedersen, Dwars door Vlaanderen’de geçirdiği kazaya rağmen, yarışta favoriler arasında yer alıyor. Yine Bahrain-Victorious takımından Matej Mohoric, Visma-Lease a Bike takımından Matteo Jorgenson ve Tiesj Benoot, Groupama-FDJ takımından Stefan Küng, Soudal Quick-Step takımından 2021 şampiyonu Kasper Asgreen ve EF Education-Easypost takımından 2019 şampiyonu Alberto Bettiol yarışın favorileri arasında.

Ronde van Vlaanderen 2023’ün özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.