Nuray Mert ile Soru – Cevap (108): CHP’nin zaferi

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkı geri alındı ve Van İl Seçim Kurulu mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AKP’li aday Abdulahat Arvas’a verilmesine karar verdi. YSK, daha sonra Zeydan’ın memnu haklarının geri alınması kararından geri adım attı. DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, “YSK, oyçokluğuyla itirazımızı kabul etti. Van İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı ve mazbatanın Zeydan’a verilmesine karar verdi” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üçüncü kez belediye başkanı seçildi. CHP çok uzun zaman sonra birinci, YRP ise üçüncü parti oldu.

Nuray Mert, Soru-Cevap’ta hem CHP’nin başarısını hem de Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesini değerlendirdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.