Kayda Değer (31 Mayıs 2024) – Gezi’nin 11. yılı | Trump suçlu bulundu: Aday olabilecek mi?

Türkiye’nin yakın geçmişindeki en büyük kitlesel eylemi olan Gezi Parkı eylemlerinin üzerinden 11 yıl geçti. Mayıs 2013’te başlayan ve 20 gün süren eylemler Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı. 27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin parka girmesinin ardından bu haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda bazı aktivistlerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmasına polis müdahale etmişti. Avukat Hürrem Sönmez 11 yıl önce ne olduğuğunu, Gezi’de ne yapılmak istendiğini, dava süreçlerin, ve sonrasında neler yaşandığını anlattı.

ABD tarihinde ilk kez Donald Trump bir suçtan hüküm giyen ABD başkanı olarak tarihe geçti. Trump’a yöneltilen 34 suçlamanın tamamından Trump’ı suçlu buldu. Jüri, bu kararı oybirliği ile aldı. Trump’ın ne ceza alacağı 11 Temmuz’da yapılacak duruşmada açıklanacak. Trump, hapis cezasıalabilir. Hukukçulara göre para cezası ihtimali de yüksek. Senem Görür Yücel ve Ali Deniz Çakır Trump’ın suçlu bulunmasını, Trump’ın ceza alması kasım ayındaki seçimlere nasıl etki edeceğini değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Gezi Parkı eylemlerinin 11. yıldönümüne dair konuştu. Özgecan Özgenç detayları aktardı.

Kayda Değer’de Gamze Elvan sordu, konukları gündemdeki konuları değerlendirdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.