İETT’nin Adalar’da hizmete aldığı elektrikli minibüsleri protesto eden sekiz kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.
Adalar’da İETT tarafından bugün (15 Haziran) hizmete alınan minibüslere tepkiler sürüyor. Ada sakinlerinin uygulamaya karşı topladığı 4 bin imzaya rağmen minibüsler hizmete koyuldu. Minibüslere karşı eylem yapan sekiz adalı, jandarma tarafından gözaltına alındı.
Gözaltına alınanların sekiz kişinin isimleri ise şöyle:
- Hatice Kaymakçı,
- Beril Ünal,
- Cem Kesici,
- Cemal Ünal,
- Onur Şen,
- Utku Eroğlu,
- Destan Özgit,
- Muhammet Uygun
Minibüslerin bölgenin doğasına zarar vereceğini söyleyen Adalılar araçların önüne geçerek çalışmalarını engellemek istedi. Adalar Sivil İnisiyatifi, İETT Genel Müdür İrfan Demet’i istifaya davet etti ve minibüslerin kaldırılmasını istedi.
- Adalılardan İETT’nin minibüs kararına tepki: “Adalarımızı hızlı tüketilen bir turizm alanına çevirmek isteyen zihniyete karşıyız”
İBB’nin X hesabından konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada Adalar’da kullanılacak araçların yüzde 100 elektrikli, sessiz ve çevreci olduğu söylendi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Ayrıca açıklamada Adalar’da yazın ulaşımın öneminin daha arttığı vurgulandı, bu nedenle de araçların Kurban Bayramı öncesinde hizmete alındığı söylendi.
Kamuoyunun Dikkatine. pic.twitter.com/vWymvCeEHR
— İstanbul Büyükşehir Belediyesi (@istanbulbld) June 15, 2024