Berkin Elvan vurulalı 11 yıl oldu: “Son nefesimize kadar senin için adalet istemeye devam edeceğiz”

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan vurulalı bugün tam 11 yıl oldu. Elvan ailesi yayımladıkları yazıda, “Adalet yerini bulsun. Berkinimizi bizden koparanlar bir an önce cezalandırılsın. Son nefesimize kadar kısacık yaşamını anlatmaya ve senin için adalet istemeye devam edeceğiz” dedi.

Berkin Elvan, Gezi parkı eylemleri sırasında İstanbul-Okmeydanı’ndaki Gaziler Sokağı’nda 16 Haziran 2013’te polis tarafından atılan gaz kapsülüyle başından vuruldu, tam 269 gün komada kaldı. 11 Mart 2014’te ise yaşamını yitirdi.

Berkin Elvan’ın vurulmasının üzerinden tam 11 yıl geçti. Elvan’ın ölümüne neden olan polis memuru Fatih Dalgalı’nın sanık olarak yargılandığı dava ise sekiz yıl sürdü. Polis memuruna önce “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme, daha sonra suçun “olası kastla” işlendiğine hükmederek cezayı 20 yıla indirdi. Ceza, sanık Fatih Dalgalı’nın “geleceği üzerindeki olası etkisi” nedeniyle 16 yıl 8 aya düşürüldü. Hakkında tutuklama kararı verilmeyen Dalgalı, cezası Yargıtay tarafından onanırsa hapse girecek.

“Canımız, oğlumuz, Berkinimiz…”

Elvan ailesi, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları yazıyla oğullarının vurulmasının üzerinden 11 yıl geçtiğini şu sözlerle ifade ettiler:

“Oğlumuz, Berkinimiz vurulalı bugün tam 11 yıl oldu.

Gözlerindeki ışıltı çalındı. Naif sesi kesildi. Ağız dolusu kahkahası susturuldu.

Oğlumuzu bizden koparan sorumlular, emri verenler henüz yargılanmadı. Tetiği çeken katil Fatih Dalgalı hâlâ dışarıda.

Artık yeter! Adalet yerini bulsun. Berkinimizi bizden koparanlar bir an önce cezalandırılsın.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Canımız, oğlumuz, Berkinimiz,

Seni asla unutmayacağız. Son nefesimize kadar kısacık yaşamını anlatmaya ve senin için adalet istemeye devam edeceğiz.

Sevgi ve özlemle. 

Elvan Ailesi”