ABD’de Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’u yurtdışına kaçıran annesi yazar Eylem Tok’un ABD’de çıkarıldığı mahkemede tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olduktan sonra oğluyla yurtdışına kaçan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran’da ABD’de yakalanıp tutuklandı. İkilinin, yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu gezmek üzereyken yakalandığı belirtildi.

Tok bugün (1 Temmuz) ABD’de ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ne oldu?

Eyüpsultan’da 1 Mart 2024’de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan üç adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralandı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur’u olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edildi.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma” suçundan, şüpheli Timur Cihantimur hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edildi. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenildi.

Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok hakkında 23 Mayıs’ta kırmızı bülten çıkarıldı.

Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran’da ABD’de yakalanıp tutuklandı. İkilinin, yıllık ücreti 46 bin dolar olan bir özel okulu gezmek üzereyken yakalandığı belirtildi. ABD Sulh Hakimi Donald Cabell, savcının Tok ve oğlunun kaçma şüphesi bulunduğunu belirtmesi üzerine tutuklama kararı verdi.

Eylem Tok ve oğlu 18 Haziran TSİ ile 18.00’de hakim karşısına çıktı. Boston’daki John Joseph Moakley ABD Adalet Sarayı’nda yapılan duruşmada, mahkeme, Eylem Tok ve oğlunun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.