Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırmızı bülten çıkarıldı: Yazar Eylem Tok aracıyla ölümlü kazaya karışan oğlunu Mısır’a kaçırdı

İstanbul’da trafik kazasında Oğuz Murat Acı’yı öldüren, dört kişiyi yaralayan ve Mısır’a kaçırılan 18 yaşından küçük ehliyetsiz sürücü T.C. ile annesi yazar Eylem Tok için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Acı ailesinin avukatı, kaza yerinde bazı telefonların kaybolduğuna yönelik iddialar olduğunu belirterek “Annesinin delilleri karartmakla ilgili bir suçunun olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

İstanbul-Kemerburgaz’da 1 Mart Cuma akşamı seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalandı. ATV sürücüleri yol kenarına çekilen araç tamir etmeye çalıştı. Oğuz Murat Acı, ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem aldı. Diğer kişiler ise arızalanan motorla ilgilendi. Bu sırada aynı yönde ilerleyen sürücü koltuğunda oturan 18 yaşından küçük T.C.’nin bulunduğu araç, üç ATV’ye çarptı.

Kaza sonucu yaralanan Oğuz Murat Acı, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal ve İbrahim Gümüş hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti.

Kazanın ardından sürücü T.C.’nin olay yerine gelen annesi yazar Eylem Tok‘un aracıyla uzaklaştığı belirlendi. T.C.’nin, annesi Tok ile saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gittiği ve 04.30 sıralarında Mısır’a uçtuğu tespit edildi.

Adalet Bakanı: “Kırmızı bülten çıkardık”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı anne ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkardı. Başsavcılık açıklamasında, “2 Mart’ta T.C. hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan, şüpheli Eylem Tok hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır” dedi.

Başsavcılık, bugün (7 Mart) anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayın ilk anından itibaren olayı soruşturduğunu, Mısır adli makamlarıyla irtibat halinde olduklarını ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, T.C.’nin iadesinin talep edildiği sürecin de başlatıldığını aktardı.

Anne Eylem Tok hakkında da soruşturma açılacağını söyleyen Bakan Tunç, şöyle devam etti:

“O çocuğu kaçıran annesi bakımından da bir soruşturma söz konusu. Onunla ilgili de yine onunla beraber yurtdışına giden annesi de suçluyu kayırma suçu var Türk Ceza Kanunu’nda o anlamda onunla ilgili de süreç başladı. Özellikle suçun kaynağında önlenmesi önemli. Suç meydana geldikten sonra, zarar ortaya çıktıktan sonra yargılama süreçleri de elbette önemli ama asıl 18 yaşından küçük, ehliyeti olmayan birisinin trafiğe çıkmış olması ve kazaya sebebiyet vermesi. Tabii ki burada özellikle o çocuğu kaçıran annesi bakımından da şu an bir soruşturma söz konusu.”

Eylem Tok: “Lütfen beni de anlayın”

Kaçış görüntülerinin ortaya çıkması üzerine Tok’tan avukatı aracılığıyla yazılı açıklama geldi. Tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul eden Tok, oğlunun başına bir şey gelmesinden çok korktuğu ve “annelik içgüdüsüyle” oğlunu kaçırdığını itiraf etti. “Lütfen beni de anlayın” diyen Tok, dönüp “adalete teslim olacaklarını” kaydetti.

Ailenin avukatı: “Annesinin delilleri karartmakla ilgili bir suçunun olduğunu düşünüyoruz”

Ailenin avukatı Burak Erden ise kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı’nın bir buçuk yaşında çocuğu olduğunu söyledi. Kaza yerinde, bazı telefonların kaybolduğuna yönelik iddialar olduğunu belirten Erden, “Bunları Eylem Hanım’ın alıp almadığı yargılama aşamasında belli olacak. Biz hem anne hem de çocuk hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Annesinin delilleri karartmakla ilgili bir suçunun olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında yardım ve yataklık, çünkü alıyor yurtdışına kaçırıyor, üç-dört saat içerisinde. Bu ileriki günlerde netleşecek” dedi.

Oğuz Murat Acı’nın babası: “Yaralılardan bazılarının telefonları kayıp”

Oğuz Murat Acı’nın babası Özer Acı, yurtdışına kaçan anne Eylem Tok ile kazaya neden olan oğlunun adalete teslim olmasını istedi. Acı, olaya şahit olan bir görgü tanığının “Oğuz biraz aşağıdaydı, ben yedi-sekiz kişinin araca bindiğini gördüm, orada bir kadın sesi duydum ama aşağıda olduğum için göremedim” dediğini anlattı.

Yaralılardan bazılarının telefonlarının kayıp olduğunu ileri süren Acı, “Oğlumun telefonu kaza yerinden 15 metre ötede bulunmuş, zaten oğlum da sekiz metre aşağıdaymış. Fakat iki telefon kayıp. Bu kayıp telefonlardan biri güvenliğe bırakılıyor, daha sonra gelip alınıyor” dedi.

Eylem Tok, kendi çocuğunu almış, bizim çocuklarımızı orada bırakmış

Eylem Tok’un kazanın ardından oğlunu gelip aldığını dile getiren Acı, şöyle devam etti:

“Bizim çocuklarımızı orada bırakmış. Kendi kamuoyuna bir duyuru yapmış, biz yardım ettik, diye. Ama görgü tanığı arkadaş ‘Bizim yanımızda bir kadın yoktu, ilk Oğuz ağabeyimizi ambulansa bindirdik, sonra diğer yaralıları ambulanslarla sevk ettikten sonra ben olay yerinden ayrıldım’ diyor. Eğer yardım ettiyse bu görgü tanığı olay yerinde niye görmemiş, bir feryadını, bir sızlamasını, haykırışını. Yaptığı şey, oğlunu aramış, 112’yi oğlu aramış veya ona benzer bir şey diyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.