Moto2 Dünya Şampiyonası: Deniz Öncü’den Moto2 kariyerinin ilk podyumu

Motosiklet dünyasının en prestijli ikinci organizasyonu Moto2 Dünya Şampiyonası’nın 12. ayağı Aragon GP’de üçüncü olan Türk sporcu Deniz Öncü, Moto2 kariyerindeki ilk podyumunu kazandı.

Moto2 Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden motosikletçi Deniz Öncü, İspanya’da gerçekleştirilen 12. ayakta 3. sırada yer alarak podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Aragon özerk bölgesinin adını taşıyan ve 5,1 kilometre uzunluğundaki pistte koşulan Moto2 sezonunun 12. yarışı, 19 tur üzerinden tamamlandı. Red Bull KTM Ajo takımı adına yarışan 21 yaşındaki Deniz Öncü, 4. cepten başladığı bu zorlu mücadelede üçüncülük elde etti ve Moto2’deki ilk sezonunda ilk podyumunu görmüş oldu.

Deniz Öncü, Moto2’de podyuma çıkan ikinci Türk motosikletçi olarak da tarihe geçti. Bu başarı, 2011 yılında Hollanda yarışında ikinci sırada yer alan Kenan Sofuoğlu’ndan sonra Türk motosikletçileri adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

Yarışın galibi ise CFMOTO Aspar takımının İngiliz pilotu Jake Dixon oldu. Moto2 Dünya Şampiyonası’nda sıradaki yarış, 8 Eylül’de San Marino’da gerçekleştirilecek ve sezonun 13. ayağına ev sahipliği yapacak.

Deniz Öncü’nün damalı bayrağı üçüncü sırada gördüğü anlar:

https://twitter.com/MotoGP/status/1829435591303270575

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.