Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar partisinden istifa etti

Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar partisinden istifa ettiğini bir video ile duyurdu. Gülpınar, “Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa’ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için görevime herhangi bir siyasi partiden ‘Bağımsız’ olarak devam etme kararını aldık” dedi.

Kasım Gülpınar'ın adaylığını Fatih Erbakan duyurdu
Kasım Gülpınar’ın adaylığını Fatih Erbakan duyurdu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar seçildiği Yeniden Refah Partisi’nden istifa etti.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Gülpınar, 46 bin 770 oy farkı ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Gülpınar istifasını yayınladığı video ile duyurdu. Gülpınar, bağımsız olarak göreve devam edeceğini şu sözlerle duyurdu:

“Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa’ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden ‘bağımsız’ olarak devam etme kararını aldık.

Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.”

https://twitter.com/sanliurfabld/status/1830543861258592413

“Karar istişare edilmedi”

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan konuyla ilgili açıklamasında kararın istişare edilmediğini söyledi, “İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.

Erbakan, Gülpınar’ın bağımsız kalacağına yönelik sözleri hakkında, “Kendisi için ‘sirk cambazı’ ve ‘zübük’ ifadelerini kullanan bir yapıya tekrar giderse artık diyecek bir şey yok. Cumhurbaşkanı kendisi için bizim partiye geçtiğinde ‘sirk cambazı’ ve ‘Zübük siyasetçiler’ ifadelerini kullanmıştı” dedi.

Gülpınar, AKP’den aday gösterilmeyince YRP’ye geçti

Yerel Seçimler’de Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Kasım Gülpınar, 24. 25. 26. ve 27. dönem AKP Şanlıurfa milletvekiliydi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu. 

Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istedi ancak AKP, mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyzagül’ü yeniden aday gösterdi. Gülpınar da bunun üzerine partisinden istifa etti. Yeniden Refah Partisi de Gülpınar’ı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdi. Gülpınar’ın adaylığını 23 Ocak’ta partinin lideri Fatih Erbakan duyurdu.

Erbakan, Gülpınar’ın adaylığını şöyle duyurdu:

“Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz.”

AKP’den ayrılıp YRP’den aday olan Gülpınar, Medyascope’a konuştu. Şanlıurfa’da on binlerin katıldığı çok konuşulan mitinginin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingleri ile kıyaslanmasını doğru bulmadığını belirten Gülpınar, ehliyetsiz ve liyakatsiz kadroların yavaş yavaş AKP’yi işgal ettiğini, kimseye kazandırmaya veya kaybettirmeye gelmediğini söyledi.

Erdoğan, Gülpınar’ı hedef aldı

31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde de Gülpınar’ın YRP’den büyükşehir belediye başkan adayı olduğu Şanlıurfa’da Erdoğan’ın kendisiyle yolları ayıranlara yönelik konuşması dikkat çekti.

Mecelle’nin “Bir zararın giderilmesi bir yararın temininden önemli ve önceliklidir” anlamına gelen kuralını hatırlatan Erdoğan, “Bazı durumlarda eskilerin ‘Def-i mazarrat celb-i menafiden evladır’ deyimindeki usulüyle hareket etmek gerekir” dedi.

Bu tür tartışmalara ayıracak vakitleri olmadığını söyleyen Erdoğan, “Geçmişte bizimle birlikte yol yürüyüp de şimdi çeşitli gerekçelerle yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir” diye konuştu.

Erdoğan, kısır tartışmaların içine girmeyeceklerini dile getirdi, “Bizi anlayanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. 31 Mart’ta sandıkları patlatarak Şanlıurfa’yı büyükşehir ve ilçeleriyle ‘Türkiye Yüzyılı’na hazırlamanın yollarını aramak, altyapısını kurmak, adımlarını atacağız” dedi.

Gülpınar, Şanlıurfa’da büyük bir coşku ile karşılaştı

Seçime günler kala Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da miting düzenledi. Oldukça kalabalık olan mitingde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar ve partinin genel başkanı Fatih Erbakan konuştu.

Sahneye ilk çıkan Gülpınar, Şanlıurfa’da seçimin AKP ile Yeniden Refah Partisi arasında geçtiğini söyledi:

“Şanlıurfa’da seçim, eğer AK Parti ile herhangi bir parti arasındaysa, eğer bizim yüzümüzden başka bir parti kazanacaksa, gelin şöyle yapalım: Tarafsızlığı, nesnelliği, herkesin kabul ettiği araştırma şirketi gelsin. Eğer bu ankette seçim AK Parti ise Yeniden Refah Partisi arasında geçmiyorsa ben kendi adıma namus ve şeref sözü veriyorum, gereğini yapacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.