Fenerbahçeli Nigel Hayes’ten Ermenistan paylaşımı: “Türkiye’ye saygısızlık yapmak istemedim”

1915 olayları ile ilgili paylaşım yapan Fenerbahçe Beko’nun oyuncusu Nigel Hayes-Davis özür açıklaması yayınladı. Hayes, yaptığı açıklamada ”Türkiye’ye ve tarihine saygısızlık yapmak istemedim” dedi.

Nigel Hayes-Davis

Fenerbahçe Beko’nun yıldızlarından Nigel Hayes-Davis’ten ses getiren bir paylaşım geldi. ABD’li oyuncu, Erivan’ı ziyaret ederken Instagram hesabı üzerinden 1915 olaylarına ilişkin de paylaşımlarda bulundu.

Nigel Hayes-Davis, yaptığı paylaşımlara gelen tepkilerin ardından özür açıklaması yayınladı. 

Türkiye’ye duyduğu saygı dile getirerek kimseyi kırmak istemediğini belirten Nigel Hayes-Davis’in durumun açıklayan paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Ermenistan ve Türkiye ile ilgili paylaşım yaptığım konunun çok hassas olduğunu yaptığım paylaşımın ardından öğrenmiş bulundum. Her ne kadar öğrenmeye çalışsam da her şeyi bilmiyorum. Türkiye’nin bana kişisel ve profesyonel olarak sunduğu şeylere duyduğum takdir ve saygıdan dolayı, Türkiye’ye, tarihine veya vatandaşlarına yönelik yazılı, kasıtlı veya ima edilmiş hiçbir saygısızlık yapmak istemeyeceğimi belirtmek isterim. Beni şahsen tanıyan ve bu konu hakkında benimle konuşanlar söylediklerimin doğru ve içten olduğunu bilecektir. Ben Türk değilim, bu yüzden bu konunun Türk olanlar için taşıdığı ağırlığı anlamamıştım. Umarım bu söylediklerim, eylemlerim ve daha da önemlisi karakterim hakkındaki yanlış anlamaları veya yanlış yorumları ortadan kaldırır. Bu durumdan ötürü kırılan herkese belirtmek isterim ki maksadım bu değildi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.