MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti ile İmralı’nın yüz yüze görüşmesi gerektiğini söyledi ve “Yüz yüze temasın gecikmeksizin yapılmasını bekliyor, çağrımızı kararlılıkla tekrarlıyoruz” dedi. Yeterince acının yaşandığını vurgulayan Bahçeli, “Silah seçenek değil, kucaklayıcı siyaset hedefimizdir” diye konuştu. MHP lideri, Özgür Özel’e de yüklendi.
MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Ekim’den beri terör sorununun çözümüyle ilgili verdiği mesajların devamını getiriyor. Bu hafta da partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, terör sorununun çözülmesi için artık adım atılması gerektiğini vurguladı.
“İmralı’yla DEM Parti yüz yüze görüşmeli”
Bahçeli, DEM Parti ile İmralı arasında yüz yüze görüşmenin sağlanması gerektiğini söyledi:
“Kandil’de ve Türkiye düşmanlarının mahzeninde DEM’lenip Türkiye’yi devirmek isteyenler bir karar eşiğindedir. Bölücü terörün mü DEM’isiniz? Yoksa kader ortaklığının ve bin yıllık kardeşliğin DEM’i mi olacaksınız? Terörizmi lanetleyecek misiniz? Yoksa sırtınızı yaslamaya devam mı edeceksiniz? 22 Ekim 2024 tarihli grup toplantımızdan itibaren ne demişsek aynen yanındayız. İmralı’yla DEM Grubu arasında yüz yüze temasın gecikmeksizin yapılmasını bekliyor, çağrımızı kararlılıkla tekrarlıyoruz. İnandığımız yolda hiçbir baskıya aldırış etmeyiz. Onun bunun tezvirat ve tefrikalarıyla Türkiye’nin hayrına olacak görüş ve düşüncelerimizden kesinlikle vazgeçmeyiz.”
“Kucaklayıcı siyaset hedefimiz”
Terörün çıkmaz bir sokak olduğunu söyleyen Bahçeli, “Terörle hiçbir yere varılamaz. Kürt kardeşlerimizin terörle, terör örgütüyle ne ilgisi ne de ilişiği söz konusudur. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin devletidir. Türk milleti hepimizin şanı, şerefi, mensubiyet cevheridir. Yeterince çile çekildi. Yeterince acı yaşandı. Silah seçenek değil kucaklayıcı siyaset hedefimizdir” diyerek sözlerine devam etti.
Özgür Özel’e eleştirdi
Bahçeli, öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de eleştirdi:
“Özgür Bey, rejimi, yani cumhuriyeti değiştirmeyi nasıl başaracaksın? Darbeyle mi yol alacaksın? İsyan mı çıkaracaksın? Dış güçlerden yardım mı dileneceksin? Söyle bize, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101 yıllık rejimini nasıl ve hangi yürekle tasfiye edeceksin? CHP’nin DEM’lenmesi başını döndürmüş, siyasi iradesini hurdaya çıkarmıştır. 22 yıllık bir iktidarı sürekli eleştirip, bu 22 yıl içinde niye iktidar olamadığını analiz edemeyen, millet iradesini kazanamayan, üç-beş belediye başkanının hukuken haklı gerekçelerle görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmasını yanlış yorumlayan, mahalli yönetimlerle merkezi yönetimi birbirine karıştıran CHP iflah olmaz derecede çarpık ve hastalıklıdır.”
Özgür Özel’i Esenyurt ve Ovacık belediyeleri üzerinden de eleştiren Bahçeli, “Terör örgütü yandaşlarını partiye doldurup, Esenyurt ve Ovacık’ta görüldüğü üzere, sonra da görevdeki bazı belediye başkanlarının geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını halkın cezalandırılması olarak açıklayan DEM’lenerek ayağa düşmüş bugünkü CHP’dir” diye konuştu.
Halk TV’ye tehdit
Bahçeli ayrıca Halk TV’yi ve medya patronlarını şu sözlerle tehdit etti:
“TV’de yuvalanan MHP düşmanlarını, yorumcu müsveddelerini, Halk TV başta olmak üzere medya organlarını ve patronlarını tek tek not aldığımızı, zamanı geldiğinde burunlarından fitil fitil getireceğimizi, tenhadaki özürlerinin kabul edilmeyeceğini duyuruyorum. Asılsız konuşanların, sahibinin sesini aktaranların alınlarını karışlarız.”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Bahçeli daha önce de Halk TV’yi hedef aldı
MHP Genel Başkanı 1 Ekim’deki grup toplantısında Sinan Ateş davasına ilişkin yayınları nedeniyle Halk TV’yi şu sözlerle hedef aldı:
“Buradan sesleniyorum; Halk TV ve CHP ayağınızı denk alın. Dört soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi’ni sorgulayamazsınız, sorgulatmayız.”