Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Narin Güran cinayetine ilişkin davada “Abi Enes’teki ısırık izlerinin kendisine ait olup olmadığı konusunda ek rapor talebi ve Narin’in iç çamaşırında tespit edilen PSA’ya ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığından kurul olarak bilimsel görüş istenmesine yönelik taleplerin ‘dosyaya yenilik katmayacağı’ gerekçesiyle'” reddetti.
Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonucunda açılan dava kapsamında taraf avukatları tevsii tahkikat talebinde bulundu.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Narin Güran cinayetine ilişkin davada, ”tutuklu sanık Enes Güran’ın bedenindeki ısırık izleri kapsamında abi Enes Güran’ın kendisinin ağız modelinin alınarak, diş izlerinin kendisine ait olup olmadığı konusunda ek rapor talebi ve Narin Güran’ın kıyafetinde tespit edilen PSA’ya ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığından kurul olarak bilimsel görüş istenmesine yönelik talepler ‘dosyaya yenilik katmayacağı’ gerekçesiyle” reddetti.
Mahkeme talepleri reddetti
Sanık Nevzat Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz 22 Kasım’da mahkemeden toplam 14 maddelik bir talepte bulundu. Narin Güran’ın kıyafetlerinde tespit edilen menide ve idrarda bulunan Prostat Spesifik Antijen (PSA) enzimi hakkında, “Erkeklerde ve kadınlarda bulunup bulunmadığı, bulunuyorsa hangi organ ya da vücut sisteminden salgılanabileceği, normal şartlarda, maktulün sekiz yaşında olduğu dikkate alınarak söz konusu enzimin maktulün vajinasında bulunup bulunamayacağı, bu enzimin üretiminin hangi yaştan sonra erkek ve kadın bireylerde başladığı hususunda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölüm Başkanlığından kurul olarak bilimsel görüş” talep etti.
Sanık Enes Güran’ın bedenindeki ısırık izlerinin oluşmasına sebep olarak gösterdiği eylemi dikkati alınarak Enes Güran’ın ”ağız modelinin alınarak, yeniden Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesince kantitatif analiz yapılarak, diş izlerinin Enes Güran’a ait olup olmadığı hususunda ek rapor” talep etti.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Kasım’da talepleri inceledi. Mahkeme verdiği ek kararda tüm talepleri “dosyaya bir yenilik katmayacağı” gerekçesiyle reddetti.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
“Narin Güran’ın iç çamaşırı üzerinde PSA tespit edildi”
Dosyaya 12 Eylül’de giren Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu’na bağlı Diyarbakır Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nce hazırlanan raporda, Narin Güran’a ait olduğu bildirilen külot dış kısım ön sürüntü örneği, külot, mor renkli etek ve yazma üzerinde bulunan lekeden menide ve idrarda bulunan Prostat Spesifik Antijen (PSA) tespit edildi.
Enes Güran’ın kolundaki ısırık izi
Enes Güran aylar önce savcılıkta verdiği ifadede kolundaki ısırıklara ilişkin, “Hatırladığım kadarıyla Narin’in kaybolduğu üçüncü gün evimize gelenler oluyordu ve evde herkes ağlamaya başladı. Ben de o an çok üzülmüştüm. Ağlarken babamın beni görerek üzülmesini istemediğim için kolumun üzerine kapanarak ağlamıştım. O esnada sinirden kolumu ısırdım. Isırık izi bu sebeple oluştu. Kesinlikle kolumu kardeşlerim ya da başka biri herhangi bir sebeple ısırmadı” dedi.
(ANKA)